WTCC: Yvan Muller a szezon végén távozik a sorozatból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.22. 12:02
A négyszeres túraautó-világbajnok francia Yvan Muller megerősítette, a 2016-os az utolsó szezonja a sorozatban.

A 47 éves pilóta nevéhez több rekord is fűződik, övé a legtöbb pole pozíció (29), a legtöbb futamgyőzelem (48), a legtöbb dobogós helyezés (125) és a legtöbb leggyorsabb kör (38) a WTCC-ben.

„Nem vagyok biztos benne, hogy a kor az elsődleges szempont, amikor egy pilóta hasonló döntést hoz. Sokkal inkább az eltökéltségről és a motivációról van szó. A tesztek, a szimulátoros edzések, a fizikai tréningek és a versenyhelyszínekre való utazás olyan elköteleződést követelnek meg, amelyre én már nem vagyok felkészülve. Másik oldalról olyan korba léptem, amikor szeretnék valami mást is kipróbálni, boldog vagyok, hogy tizenegy WTCC-ben eltöltött szezon után hozhattam meg ezt a döntést" – mondta Muller, aki úgyis örül a citroënes időszaknak, hogy nem tudott a márkával világbajnok lenni. (A Citroën egyébként szintén távozik az idény végén a sorozatból.)

Az idei szezonból még két futam van hátra, a hétvégén Sanghajban versenyez a mezőny, míg november végén Katarban lesz a zárás. Muller a portugál Thiago Monteiróval azonos pontszámmal a második helyen áll az összetettben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik