WTCC: rajt-cél győzelmet aratott Michelisz a portugáliai főfutamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.25. 19:18
null
Michelisz Norbert kiváló hétvégét zárt Portugáliában
A pole pozícióból indulva nyerte meg a főfutamot Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának pilótája Vila Realban, a WTCC portugáliai versenyhétvégéjén. A magyar pilóta egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a vezető helyet, így állhatott fel a dobogóra a második Thed Björk és a harmadik Tiago Monteiro mellett.

2. FUTAM

Michelisz Norbert pályacsúcsot döntve nyerte meg szombaton az időmérő edzést, így a magyar pilóta indulhatott az élről a főfutamon Vila Realban. A rajt jól sikerült Michelisz számára, meg tudta tartania az első helyet, míg a mellőle rajtoló Rob Huff csúnyán beragadt, és visszaesett a tizenkettedik pozícióba.

Amint lehetett (a harmadik körben) többen teljesítették is a joker-kört, Michelisz az élről viszont csak az ötödik körben tudta le azt. Vele egyszerre jött a második helyen álló Thed Björk, így a magyar pilóta nem veszített vele szemben a joker-kör során.

A 11. körben Aurélien Panis, a Zengő Motorsport pilótája koccolta le a falat a jobb első kerekével, autója pedig annyira megsérült, hogy a francia kénytelen volt kihajtani a bokszutcába és feladni a versenyt. Csapattársát, Nagy Dánielt a 14. helyen intették le.

A rossz rajt után nagy versenyt futott Rob Huff, a brit pilóta egészen az ötödik helyig tört előre. Erős hétvégét teljesített Tiago Monteiro, aki hazai pályán mindkét futamon dobogóra állhatott, hiszen az elsőn a második, a másodikon pedig a harmadik helyen ért célba. Ezzel a portugál a bajnoki tabella élére állt, előnye négy pont a második helyen álló Thed Björkkel szemben.

1. FUTAM

Viszonylag simán jött el a mezőny a rajtot követően az első futamon. Michelisz Norbert a tizedik helyről kezdhette meg a tizenegy körös versenyt, egy helyet javítva jött fel a rajtot követően a kilencedik pozícióba, ezután pedig további két autót utasított maga mögé: Néstor Girolamiét, valamint Micsigami Rjoét. Utóbbi mellesleg a pole pozícióból kezdhette meg a futamot, de nagyon nehéz versenyen van túl, defekt miatt pontot sem szerzett.

Bennani magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet. Tiago Monteiro – aki két pozíciót nyert a rajtnál, így jött fel a második helyre – hazai közönség előtt állhat fel a dobogó második fokára, míg a harmadik helyen a svéd Thed Björköt intették le.

Több helyet javítottak a rajtpozíciójukhoz képest a Zengő Motorsport versenyzői, azonban így sem fértek be a legtöbb tíz közé. Aurelien Panis a 11., Nagy Dánielpedig a 13. lett.

A WTCC küzdelmei Termas de Río Hondóban folytatódnak. Az argentin versenyhétvégét július 14. és 16. között rendezik.

A vb élcsoportja: 1. Monteiro (portugál, Honda) 164, 2. Björk (svéd, Volvo) 160, 3. Catsburg (holland, Volvo) 154, 4. Michelisz (magyar, Honda) 137, 5. Bennani (marokkói, Citroën) 133, 6. Chilton (brit, Citroën) 128

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik