WTCC: Monteiro több mint két hét után elhagyta a kórházat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.22. 21:54
Több mint két hét regenerálódást követően hazaengedték Tiago Monteirót, a túraautó-világbajnokság portugál éllovasát, aki egy barcelonai tesztbalesetben szenvedett szemsérülést.

Monteirót 16 napja a Circuit de Barcelona-Catalunyáról egy helyi kórházba szállították,miután balesetet szenvedett az egyes kanyarban.

Bár nem szenvedett csonttörést, és teljesen magánál volt, úgy kellett kivágni a Honda Civic roncsaiból. Spanyolországból egy hete szállították át Portugáliába, ahol tovább gyógyították a jobb szemét, amelynek sérülése mértékéről nem adtak ki hivatalos információt.

Monteiro pénteken hazamehetett, s otthon gyógyul tovább.

Szerencséje a szerencsétlenségben, hogy a WTCC három hónapos nyári szünetében történt a balesete, egy versenyt sem kellett kihagynia, s három hete van arra, hogy felkészüljön a sanghaji folytatásra.

A vb élcsoportja: 1. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 200 pont, 2. Thed Björk (svéd, Volvo) 188, 3. Michelisz Norbert (magyar, Honda) 171, 4. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën) 164, 5. Nicky Catsburg (holland, Volvo) 159, 6. Tom Chilton (brit, Citroën) 147, …16. Nagy Dániel (magyar, Honda) 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik