WTCC: Michelisz Norbert egy defekttel ötödikként zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.17. 14:52
null
Michelisz előbb hatodik, majd ötödik lett a szlovákiai versenyhétvégén (Fotó: AFP-archív)
Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba a túraautó-vb (WTCC) szlovákiai versenyhétvégéjének második futamán. Amint arról korábban már beszámoltunk: a magyar pilóta az első futamot a hatodik helyen zárta.

 

A negyedikként rajtoló Michelisz a második futamon sem kapta el jól a rajtot, két csapattársa is elé került. Az élen Nicky Catsburg a Ladával megelőzte José María Lópezt, miközben Yvan Muller visszaesett.

Ezután nyugalmasabb vonatozás kezdődött, Michelisz Tiago Monteiro és Rob Huff mögött haladt, míg utóbbi a 11. körben ki nem csúszott. Catsburg mögött feltorlódtak a többiek, Michelisz is megközelítette az első három pilótát.

Az utolsó körhöz érve előbb López, majd Monetiro előzte meg a ladást, és ugyanerre készült Michelisz is, de a hajrában bal első defektet kapott, ez pedig a negyedik helyébe került, amelyet a lesben álló Thed Björk kaparintott meg.

Ficza Ferenc el sem tudott indulni, a 19 éves Zengő-pilóta Hondája kigyulladt az első futam végén, és a szerelők nem végeztek a javítással.

A következő futamra április 24-én a Hungaroringen kerül majd sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik