WTCC: Michelisz negyedik lett a szlovákiai időmérőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 15:11
null
Michelisz Norbert lett a legjobb hondás a szlovákiai időmérőn (Fotó: Honda)
A túraautó-vb első hétvégéjén mindkét futamon dobogóra álló Michelisz Norbert a negyedik helyen zárta a Slovakiaringen megtartott időmérőt. Így az első futamot a 7., a másodikat a 4. helyről kezdi vasárnap. Ficza Ferenc mindkét versenyen a 17. helyről rajtol.

A legjobb öt versenyző részvételével megtartott harmadik szakaszban Michelisz utolsóként a pályára hajtva Yvan Mullerrel, Nicky Catsburggal és José María Lópezzel szemben is alulmaradt, viszont márkatársát, Rob Huffot megelőzte. Ezzel két vb-ponttal gazdagodott, s 32-jével maradt a vb-pontverseny negyedik helyén – de már csak két egységre van csapattársaitól, a 2. helyezett Tiago Monteirótól és a harmadik Hufftól. Az edzéseredmény azt jelenti, hogy az első, fordított rajtrácsos futamot a 7., a második versenyt a 4. rajtkockából kezdi meg.

Michelisz az első szakaszból a harmadik helyen jutott tovább Hugo Valente és López mögött, a másodikban pedig mindenkit megelőzött. Ebben az etapban dőlt el, hogy az első futamon a fordított rajtrács szerint Valente indul az élről a Ladával (az idénynyitó franciaországi hétvégén is az övé lett az első rajtkocka), mellőle a citroënes Mehdi Bennani rajtolhat.

A csapatok számára kiírt MAC3 tripla időfutamban a Michelisz vezette Honda-trió és a Citroën két kör alatt ezredre azonos időt ment, míg a ladások egyike beragadt a rajtnál.

Ficza Ferenc az első szakaszban a 17., utolsó helyen végzett, de nem is nagyon bízhatott sokkal jobb eredményben a Zengő Motorsport, amelynek fő célja, hogy felkészítse autóját a hungaroringi versenyhétvégére. A 19 éves magyar pilóta már sokkal gyorsabb volt, mint pénteken, körről körre javultak az eredményei, ám a háromszor fél órás felkészülés után ennyi volt benne.

Az első szakaszt egyszer meg kellett szakítani, mert López és Valente is a kavicságyba sodródott, s rengeteg követ hordott fel a pályára.

Vasárnap az első verseny 12.10-kor, a második 14.15-kor kezdődik a Slovakiaringen (Tv: Eurosport1, M4 Sport).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik