WTCC: Michelisz ismét kiesett, pont nélkül zárt Marokkóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.07. 19:00
null
Michelisz Norbert nem tudott pontot szerezni Marokkóban (fotó: Zengő Motorsport)
A túraautó-világbajnokság (WTCC) Marokkói Nagydíjának második futamát sem tudta befejezni a Hondával versenyző Michelisz Norbert, így a magyar pilóta pont nélkül zárta a hétvégét. A második versenyt Pepe Oriola nyerte meg Yvan Muller és Tom Chilton előtt.

 

 

 

1. FUTAM

Michelisz Norbert nem tudta befejezni a túraautó-világbajnokság Marokkói Nagydíjának első futamát, mivel egy lerepülő alkatrész autójának motorterébe került, így ki kellett jönnie a boxba. A versenyt a dán Michel Nykjaer nyerte meg, a második helyen Gabriele Tarquini zárt, a harmadik James Nash lett.

A rajtot követően nem tudott előrelépni Michelisz, maradt a 17. helyen. A hetedik körben Tiago Monteiro a falnak csapódott, autója a pályán állt, így bejött a safety car. Michelisznek is balszerencséje volt a balesetnél, hiszen minden bizonnyal a portugál autójáról leszakadó alkatrész (féktárcsadarab) bekerült Hondájának motorterébe, ahol szétütött mindent, így ki kellett jönnie a boxutcába, és nem tudta befejezni a versenyt.

A futamot végül a safety car távozása után Michel Nykjaer nyerte meg, a második helyen a hondás Tarquini, a harmadikon Nash zárt. A dán pilóta karrierje első WTCC-futamgyőzelmét aratta.

„Mindent megpróbáltam megtenni, hogy kimaradjak az adok-kapokból a rajtnál. Még egészen a start előtti pillanatokig nem tudtam eldönteni, hogy vállaljak-e kockázatot vagy sem, de a felvezető kör végén eldöntöttem, hogy szeretném az autót egyben lehozni a pályáról. Ez egy bizonyos ideig sikerült is, és valószínű, hogy Monteiro autójából egy alkatrész, egy féktárcsa repült az autóm motorterébe, amely elvágta a kábelkötegeket. Szerencsére időben észrevettem és kijöttem a boxba, de amikor megálltam már 120 fokos volt a hűtővíz. Remélem, hogy a motor nem károsodott és rajthoz tudok állni a második futamon” – nyilatkozta a futam után Michelisz Norbert.

TÚRAAUTÓ-VB, MARRÁKES (MAROKKÓ)
1. FUTAM

1. Michel Nykjaer (dán, Chevrolet) 28:51.561 perc
2. Gabriele Tarquini (olasz, Honda) +0.566
3. James Nash (brit, Chevrolet) +1.612

 

2. FUTAM

Michelisz számára kedvezően alakultak az első körök, hiszen a magyar versenyző egészen a 10. pozícióig előrejött, tehát pontszerző helyen állt. A nyolcadik körben Gabriele Tarquini és Alex MacDowall ütközött, jött ismét a safety car és a vonatozás.

Michelisz azonban nem sokkal később kiállni kényszerült a 9. körben egy benzintankján keletkezett lyuk miatt, tehát ezt a futamot sem tudta befejezni, így pont nélkül zárta a marokkói hétvégét.

A második futamot a SEAT Leónnal versenyző 18 éves spanyol Pepe Oriola nyerte meg (akivel tavaly nagy csatát vívott Michelisz a Yokohama-trophyért), a második helyen Yvan Muller, a harmadikon Tom Chilton zárt. Oriola pályafutása első futamgyőzelmét aratta, ráadásul a sorozat történelmének legfiatalabb győztese lett (júliusban lesz 19 éves).

Tarquini szintén kiesett, Monteiro pedig el sem indult az első versenyen elszenvedett balesete miatt, így a Hondák nem szereztek pontot a második futamon.

„Ilyet még soha nem láttam, nem tudok mit mondani. Elment minden visszajelzés az autón belül, ezután elment a kormányszervó, majd bejött a safety car és egy kör múlva üzemanyag szagot éreztem. Ennek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, mert ez előfordult már egy-két szabadedzésen is. Arra lettem figyelmes, hogy mellém jön D’Aste és nagyon mutogat valamit és akkor éreztem, hogy baj lehet. Bejöttem a boxba és az autóból ömlött az üzemanyag és ez nagyon veszélyes, de hogy ennyi minden történt az autóval és egyben van, az egy csoda. Jó volt a futam, próbáltam beosztani az erőmet éreztem, hogy hol vagyok gyorsabb az előttem haladóknál. Kockázatot nem akartam vállalni, mert nem tudtam pontosan hányadik helyen is vagyok, de egy két helyet még előrébb léphettem volna. Az biztos, hogy ez lett volna a legmelósabb pont, ha megszerzem. Ez a forgatókönyv beleillek ebbe a hétvégébe, mert gyakorlatilag semmi nem jött össze” – mondta Michelisz Norbert a második marrákesi versenyt követően.



TÚRAAUTÓ-VB, MAROKKÓI NAGYDÍJ
2. FUTAM

1. Pepe Oriola (spanyol, SEAT León) 28:08.751 perc
2. Yvan Muller (francia, Chevrolet) +0.430
3. Tom Chilton (brit, Chevrolet) +0.677

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA

1. Yvan Muller 88 pont
2. Michel Nykjaer 51 pont
3. Gabriele Tarquini 51 pont
4. Tom Chilton 48 pont
5. James Nash 43 pont
6. Pepe Oriola 39 pont
... 13. Michelisz Norbert 4 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik