WTCC: Michelisz kétszer is dobogóra állhatott az idénynyitón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.03. 12:55
null
Michelisz (balra) harmadik lett első gyári hondás futamain
Az idén gyári Hondával versenyző Michelisz Norbert a harmadik helyen zárt a túraautó-világbajnokság idénynyitó franciaországi állomásának első futamán, majd eredményét megismételte a második futamon is.

A magyar pilóta egy kizárást követően az ötödik helyről kezdhette meg az első futamot a Paul Ricard-versenypályán, majd hamar utolérte a svéd Fredrik Ekblomot, és a negyedik körben el is ment mellette.

Ezután a francia Hugo Valentét vette üldözőbe, miközben hátulról megérkezett rá csapattársa, Tiago Monteiro. A 13. körben Michelisz meglepte Valentét, majd sikerült akkora előnyre szert tennie, hogy a szintén előző Monteiro már nem tudta veszélyeztetni a dobogós pozícióját.

A futamot Rob Huff nyerte meg Mehdi Bennani előtt.

Michelisz a második futamon a hatodik helyről indult, jól sikerült rajtja után negyedikként haladt. Ügyesen verte vissza a mögötte autózó holland Nicky Catsburg támadását, majd Yvan Muller hibáját kihasználva feljött a harmadik helyre José María López és Tiago Monteiro mögé.

Ezt a pozícióját sikerült megtartania, így két dobogós hellyel zárta első gyári hondás versenyhétvégéjét. Korábban a 2012-es sonomai versenyen, az Egyesült Államokban állhatott fel kétszer is a dobogóra.

TÚRAAUTÓ-VB
PAUL RICARD-PÁLYA
1. FUTAM

1. Rob Huff (brit, Honda Civic)
2. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) +2.184
3. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) +6.737

2. FUTAM
1. José María López (argentin, Citroën C-Elysée)
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic)
3. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic)

Az állás: 1. López 38 pont, 2. Monteiro 34, 3. Huff 33, 4. Michelisz 30, 5. Bennani 22, 6. Valente (francia, Lada Vesta) 16, 7. Catsburg (holland, Lada Vesta) 15, 8. Muller (francia, Citroën C-Elysée) 15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik