WTCC: a Zengő szombaton körözhet, a versenyeken nem indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.01. 19:25
Biztossá vált, hogy a Zengő Motorsport egyik pilótája sem indulhat el a túraautó-vb idénynyitó franciaországi hétvégéjének versenyein. Ficza Ferenc azonban szombaton a szabadedzéseken és az időmérőn „tesztelhet”.

A Zengő Motorsport nem kapta meg a motorokat a beszállító Mugentől, így erőforrás nélkül pénteken sem tudott körözni. Az idén két autót indító magyar csapat nem hibáztatja a japánokat, hiszen a költségvetése meglehetősen későn állt össze, így a motor megrendelését is túl későn adta le ahhoz, hogy elkészüljenek a motorokkal – amelyeket addig nem kezdenek el gyártani, amíg nincs hivatalos megrendelés.

A Zengő birtokában lévő régi motorokkal nem tanácsos rajthoz állni,mert ezekért már a beszállító nem vállalja a felelősséget – ráadásul a Hondáról az idén Chevrolet-re váltó Nika Racingtől megvásárolt autó tavaly július óta egy svédországi garázsban állt.

A Honda belement, hogy szombaton egy autó a pályára hajtson, így Ficza Ferenc a szabadedzéseken és az időmérőn ott lehet, gyakorlatilag tesztelhet. A versenyeken így sem állhat rajthoz Ficza és Nagy Dániel.

A következő verseny két hét múlva lesz, a kis manufaktúrában dolgozó Mugen addigra talán legalább az egyik motorral elkészül.

A Zengő Motorsport tavalyi Honda-motort rendelt a Mugentől, ugyanis azzal homologizáltatták az autót, az idei pedig egyébként is „hatvanmillióval drágább” a tavalyinál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik