WEC: módosítanak a versenynaptáron Alonso miatt?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.01. 16:02
null
Alonso máris komoly hatással van a WEC-re (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Amerikai Nagydíj miatt nem tud részt venni Fernando Alonso a WEC (World Endurance Championship) Fudzsiban rendezendő futamán. A sorozat irányítói és a Toyota emiatt a versenyhétvége előrehozását fontolgatja.

Két napja jelentette be a McLaren, hogy Fernando Alonso nemcsak a Le Mans-i 24 órás versenyen, de a WEC összes futamán rajthoz áll, leszámítva a Fudzsiban, Japánban rendezendőt. Az ugyanis pont akkor van, amikor az F1-es Amerikai Nagydíj, és a spanyol számára nem meglepő módon a királykategória élvez elsőbbséget.

Előfordulhat azonban, hogy Alonso mégis részt tud venni mindkét viadalon, ezt pedig az az istálló teheti lehetővé, amely foglalkoztatja őt a WEC-ben. A fudzsi versenyt ugyanis a Toyota saját pályáján rendezik, amiért a japán gyártó nem keveset fizet, és fontosnak tartja, hogy sztárpilótája is rajthoz álljon.

A fudzsi versenyhétvége időpontján mellesleg egyszer már módosítottak, hogy elkerüljék az ütközést az egyesült államokbeli Petit Le Mans versennyel, de könnyen lehet, hogy Alonso miatt visszakerül az eredeti időpontra a Japánban rendezendő futam.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik