Videó: szándékosan okozott balesetért tiltották el a Netflix-sztárt

Vágólapra másolva!
2022.10.19. 14:10
null
Bubba Wallace (pirosban) a karambol után az autóból kiszállva is nekiment Kyle Larsonnak (Fotó: Getty Images)
A NASCAR Cup Series 3. rájátszásfordulóján, Las Vegasban Bubba Wallace minden bizonnyal szándékosan versenytársának, Kyle Larsonnak csapódott, aminek következtében egy versenyre eltiltották a pilótát.

A South Pont 400-as verseny 94. körében Larson alulkormányozottságra hivatkozva a falnak vezette Wallace-t, aki ezt követően viszont belevezette gépét az ötös számú Chevrolet-be. Az incidens után egyikük sem tudta folytatni a versenyt, sőt az ártatlan Christopher Bell is belekeveredett az eseményebe, így neki is ki kellett állnia.

A Michael Jordan csapatában versenyző Wallace – akiről a Netflix néhány évvel ezelőtt sorozatot is készített – ezután sem nyugodott le, a kocsijából kiszállva nekiugrott Larsonnak, aki viszont a lehető leginkább próbálta elkerülni, hogy tovább fajuljanak az indulatok.

A NASCAR kedden jelentette be, hogy a következő futamra eltiltja a 23XI versenyzőjét a magatartási kódex megszegése miatt. „Mi úgy véltük, hogy ez az incidens egyértelműen szándékos volt és átlépett egy határt” – nyilatkozta a NASCAR operatív igazgatója, Steve O'Donnell.

Wallace szintén megszólalt az üggyel kapcsolatban. „Szeretnék elnézést kérni a tetteimért, a viselkedésem nem volt méltó az elvekhez, amiket a 23XI Racingel és a partnereimmel követünk” – mondta a Toyota pilótája, aki viszont Kyle Larsontól nem kért személyesen bocsánatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik