Kiss Norbert nemrég próbálta ki a vegán étrendet (Fotó: Tumbász Hédi)

A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző ugyan nem mozog otthonosan a konyhában, de két ételt is hozott: tojásos nokedlit salátával, valamint málnás pohárkrémet. Kiss Norbertet arról kérdeztük, mennyire kell odafigyelnie az étkezésre.

„Az autóversenyzés bizonyos szakágaiban nagyon fontos az étrend, például az F1-ben, hiszen olyan gyorsak az autók, olyan G-hatások érik a versenyzőket, hogy gyakorlatilag egy olimpikonéhoz hasonló fizikai állapotban ülnek autóba a versenyzők. Az én kategóriámban azért nem olyan gyorsak az autók, úgyhogy nekünk kevésbé fontos a fizikai felkészültség, inkább fejben a kell a topon lenni” – mondta Kiss, aki az utóbbi időben – akárcsak Lewis Hamilton – kipróbálta a vegán étrendet, és próbál minél kevesebb állati eredetű ételt enni.

„A húsokat teljesen kizárni nehéz, mivel az ember jön-megy, főleg a mi szakmánkban, így sajnos nem mindig van megfelelő kínálat. Versenyhétvégén viszont nem szabad kockázatot vállalnia az embernek, és többet sem ennie.”

Kilencedik részünkben Kiss Norbert arról is beszélt, hogyan szeretett bele az autósportba, valamint elárulta, hogyan segítettek neki karrierje korai szakaszán a számítógépes játékok. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben visszatérhetett régi szenvedélyéhez, és gyakorlatilag verhetetlen volt szimulátoron versenytársaival szemben.

„Ha van a vírusnak jó oldala, akkor ez, hogy a szimulátorozás előtérbe került. Olyan versenyek jöttek létre, ahol igazi autóversenyzők, vagy szimulátoros pilóták versenyeztek együtt vagy egymás ellen. Büszkévé tettek ezek a versenyek, hiszen én ebből a közegből jövök.”

Tekintsék meg a Bajnokok reggelije legújabb részét a magyar gyorsasági autósport egyik legeredményesebb versenyzőjével teljes egészében, ahol Kiss még több kulisszatitkot árul el karrierjéről.