F2: álomrajt után lett meg Mick Schumacher idei első győzelme – videó

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 22:36
null
Mick Schumacher F2-es pályafutása második győzelmét ünnepli (Fotó: Getty Images)
Lenyűgöző rajt után szerezte meg Formula–2-es pályafutása második, idei első győzelmét Mick Schumacher. A hétszeres Formula–1-es világbajnok, Michael Schumacher fia a második idényét futja a sorozatban a Prema Racing színeiben, mint a Ferrari pilótaakadémiájának tagja.

A pénteki időmérőn hibázott, és a falban kötött ki, szombaton aztán már a rajtnál feledtette korábbi bakiját Mick Schumacher. A Prema versenyzője szenzációsan kapta el a startot, és a hetedik helyről egészen a második helyig jött előre az első kanyarig.

A 30 körös főverseny során aztán a pole-ból rajtoló Callum Ilottot is meg tudta előzni (a britnél elrontották a kiállást – az F2-ben idén szinte miden futamon megesik egy élmenővel) – ezzel a német megszerezte a győzelmet, nem mellékesen először állhatott fel a dobogó tetejére egy hétvége főversenyét követően.

A 21 éves pilóta a győzelemért járó 25 ponttal három pontra megközelítette (131) az összetettben vezető csapattársát, az oroszok „szupertehetségnek” tartott versenyzőjét, Robert Svarcmant (134), valamint a kevesebb győzelme miatt második helyen álló Ilottot (134).

Schumacher az első F2-es győzelmét tavaly a Hungaroringen, a vasárnapi sprintversenyen szerezte meg.

Bár a Ferrari F1-es csapata 2020-ban csak szenved, szurkolóik számára némi vigaszt jelenthet, hogy az első számú utánpótlás-sorozat összetettjének első három helyén az ő akadémistáik állnak – közel a bajnokság kétharmadánál.

AZ F2-ES BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik