Tassi Attila idén is Hondával versenyez (Fotó: fiawtcr.com)


A versenysorozat pénteki közleményéből kiderült, hogy a másik két Hondát Néstor Girolami és Esteban Guerrieri vezeti majd, de az ő csapatuk kilétére később derül fény.

A 45 éves Monteirónak ez lesz a 11. idénye a Honda volánja mögött a WTCR-ben, míg a 22 éves Tassi a negyedik idényének vág neki a japán gyártó versenyautójával.

„Megtiszteltetés, hogy a márka és a csapat is változatlanul bízik bennem, és annak is örülök, hogy Tiago lesz a társam, mert az elmúlt három évben kivételesen jó kapcsolat alakult ki közöttünk” – idézte a WTCR történetének második legfiatalabb futamgyőztesét a közlemény.

Tassi június 11–12-én versenyezhet majd saját közönsége előtt, a Hungaroringre akkor látogat el a WTCR mezőnye. Az idény április elején rajtol Csehországban, majd további kilenc fordulót rendeznek, a zárásra november második felében, Makaóban kerül sor.

A magyar pilóta az előző idényben 14., 2020-ban 12., 2019-ben pedig 24. volt az összetett pontversenyben.

Tassin kívül tavaly ketten képviselték még Magyarországot a WTCR-ben: a 2019-es győztes Michelisz Norbert (Hyundai), valamint a Zengő Motorsport színeiben Boldizs Bence (Cupra). Azt hivatalosan még nem jelentették be, hogy ők folytatják-e.