Túraautó-vb: Michelisz Marokkóban is pontokra hajt

Vágólapra másolva!
2013.04.02. 16:35
null
Michelisz Norbert tovább szokhatja a Hondát, amelynek gyógyíthatók a gyermekbetegségei (Fotó: Zengő Motorsport)
A hét végén Marokkóban folytatódik a túraautó-világbajnokság. Michelisz Norbert a monzai idénynyitón kipróbálta az új Honda Civicet, amellyel Észak-Afrikában újra pontot szerezne.

 

A Zengő Motorsport és magyar versenyzője harmadik alkalommal versenyezhet majd a marokkói utcai versenypályán. Az eddigi eredmények felemásak voltak Michelisz számára, aki 2010-ben a SEAT-tal bejutott az időmérő második, döntő szakaszába, és mindkét versenyen pontot szerzett. Tavaly a BMW-vel a kvalifikáció első etapjában kiesett, de az első versenyen így is a pontszerzők között végzett.

A Honda már a monzai idénynyitón dobogóra állhatott Gabriele Tarquinivel, de az olasz panaszkodott a Civic alacsony végsebességére. Ezt a hiányosságot a Monzában az első futamon nyolcadikként négy pontot szerző Michelisz is kiemelte.

„A marokkói versenypálya nem tartozik a kedvenceim közé. A vonalvezetése unalmas, viszont nagy kihívás rajta versenyezni. Nagyon kemény féktávok vannak, a kerékvetők iszonyatosan magasak – mondta Michelisz Norbert. – Biztosan érdekes versenyhétvége lesz, azt gondolom, a Hondával nemcsak a pontszerző helyekért küzdhetünk, hanem az első helyekért is. Kezd körvonalazódni, mik az autó gyenge pontjai. Végsebesség tekintetében van lemaradásunk, és ugye Marokkóban vannak hosszú egyenesek, emiatt nem várok könnyű hétvégét. Bízom abban, hogy Marokkóban nem fog esni az eső, és az autó technikailag rendben lesz, hogy el tudjak kezdeni érdemben összebarátkozni a Hondával."

Marokkóba először 2009-ben látogatott el a túraautó-világbajnokság, amely a 2011-es év kivételével minden évben visszatért Marrákesbe. A Chevrolet hat futamból négyet megnyert, tavaly mindkét versenyen kisajátította a dobogó összes fokát. Monzában Yvan Muller két győzelemmel kezdte a szezont, ezúttal is ő a fő esélyes.

A hétvége pénteken 30 perces teszttel indul, szombaton két szabadedzés és az időmérő edzés, vasárnap reggel egy 15 perces warm up és a két futam vár a versenyzőkre. Az időmérőt szombat 16.30-tól az Eurosport2, a versenyeket vasárnap 17 órától (az első rajt 17.20-kor, a második 18.20-kor lesz) az Eurosport közvetíti. A Duna tévé pedig 22.50-kor felvételről közvetít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik