Túraautó-vb: átok Micheliszen, 17. hely az időmérőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 19:50
null
Michelisz megint csalódottan fejezte be az időmérőt (Fotó: Zengő Motorsport)
Továbbra is csak küszködik Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokságon: a magyar versenyző Hondája ezúttal stabilitási gondokkal bajlódott – a Zengő Motorsport hivatalos honlapja szerint a jobb oldali felfüggesztés okozta a problémákat –, és csupán a 17. helyen végzett a marrákesi időmérőn.

A pole pozíciót az ugyancsak Honda Civicet vezető Gabriele Tarquini szerezte meg – ez a Honda első rajtelsősége – a Chevrolet-s had, Yvan Muller, Alex MacDowall és Tom Chilton előtt.

„Voltak a napnak jó és rossz pillanatai is. Az időmérő edzés előtt biztos voltam benne, hogy jók lehetünk és továbbjuthatunk a Q2-be. Ahogy elkezdődött a kvalifikáció azonnal éreztem, hogy valami nem működik jól az autó jobb elejében. Ennél sajnos nem tudtam jobbat, ez volt a maximum, amit ki tudtam hozni az autóból. Két másodpercre vagyunk a legjobb Hondás időtől, ami természetesen nem elfogadható, összességében nagyon csalódott vagyok. Meg kell nézzük, hogy mi lehetett a probléma, mert így holnap nem sok értelme van felállni a rajtrácsra. Vért izzadva a 17. helyen végeztünk, ez annak tükrében, hogy délelőtt negyedik voltam, nem elfogadható" – értékelt Michelisz.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC), MARRÁKES (MAROKKÓ)
IDŐMÉRŐ EDZÉS

1. Tarquini (olasz, Honda Civic) 1:44.910, 2. Yvan Muller (francia, Chevrolet Cruze) 1:45.185, 3. Alex MacDowall (brit, Chevrolet Cruze) 1:45.446, 4. Tom Chilton (brit, Chevrolet Cruze) 1:45.471, 5. Pepe Oriola (spanyol, Seat Leon) 1:45.617, 6. Michel Nykjaer (dán, Chevrolet Cruze) 1:45.656, ...17. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 1:46.629

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik