A Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság futamán tavaly – részvételi rekordot megdöntve – öt ország 66 versenyzője állt rajthoz, és az esemény az idén már hét települést érintett volna.

„Ezúttal a versenyközpontot költöztettük volna Kemenesmagasiba, amelyen kívül Pápoc, Vönöck, Kenyeri, Kemenesszentpéter, Csönge és Ostffyasszonyfa adott volna otthont a viadalnak. A pályákat kijelöltük, az engedélyek rendben voltak, ám a koronavírus közbeszólt” – mondta Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője.

Hozzátette, sokat gondolkodtak a futam későbbi időpontra halasztásán, de a versenynaptárt áttekintve világossá vált, hogy „nincs már hely egy ilyen szintű rendezvénynek.”  A Riverside Baja főszervezője azt is bejelentette, hogy visszalép a tereprali szakágvezetői posztjáért folyó küzdelemtől.

Garamvölgyi Zoltán az általa rendezett másik két terepralis futamról, az augusztus közepére tervezett HunGarian Bajáról és a november elejére kiírt Raid of the Championsról azt mondta, ezeknek a sorsáról a későbbiekben hoz döntést.