TCR World Tour: Michelisz ismét a dobogón, és vezeti a bajnokságot

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 12:47
null
Michelisz Norbert a TCR World Tour második versenyhétvégéjének végén is a dobogón ünnepelhetett (Fotó: europe.tcr-series.com)
John Filippi aratott győzelmet a TCR World Tour belgiumi versenyhétvégéjének második futamán. A francia pilóta mögött Michelisz Norbert ért célba, a dobogó legalsó fokán Tom Coronel ünnepelhetett Spa-Francorchamps-ban.

 

Pontszerzéssel zárta Michelisz Norbert a TCR World Tour második fordulójának első futamát. Nyolcadik helyének köszönhetően ráadásul a Hyundai versenyzője a harmadik helyről várhatta a piros lámpák kialvását a spái hétvége záró viadalán. A mezőny másik magyar tagja, Losonczy Levente a 22. pozícióból vághatott neki pályafutása második versenyének a sorozatban.

A pole pozícióból John Filippi rajtolhatott, aki mellé Felipe Fernández parkolhatta le autóját a rajtrácson. Filippi jól kapta el a rajtot, s könnyen megtartotta a vezetést, míg Michelisz nagy csatát vívva Fernándezzel feljött a második helyre. A spanyol pilóta később további két helyet veszített.

Michelisz mögé Tom Coronel zárkózott fel a futam elején, aki egy ideig nem hagyta ellógni maga elől a magyar versenyzőt. Az élen Filippinek sem sikerült sokkal nagyobb előnyt kiautóznia a következő körökben, de hajrában már a francia pilóta és Michelisz is kissé fellélegezhetett az őket követőket illetően.

Az utolsó körökben Rob Huff, Mikel Azcona és Ma Csing-hua csatája okozott némi izgalmat. Végül a Hyundai spanyol versenyzője jött ki a legjobban a hármas csatából, hiszen megelőzve Huffot feljött a nyolcadik helyre.

Filippi végül győzelemre váltotta pole pozíciót a spái második futamon. Michelisz Norbert a második helyen ért célba, ezzel a belgiumi versenyhétvégén is dobogóra állhatott. A pódium legalsó fokán Coronel ünneplehetett, (a TCR Europe mezőnyében induló) Losonczy a 21. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Újabb erős hétvégéjének köszönhetően Michelisz vezeti a bajnoki pontversenyt – az előnye három egység Yann Ehrlacher-val szemben.

Folytatás június 9–11-én Olaszországban!

A bajnokság élmezőnye: 1. Michelisz Norbert 94 pont, 2. Yann Ehrlacher 91, 3. Santiago Urrutia 76, 4. Rob Huff 74, 5. Néstor Girolami 69

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik