Supersport-vb: világbajnok csapatnál folytatja Sebestyén

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.30. 17:57
A 2019-es és 2020-as világbajnok olasz Bardahl Evan Bros csapat színeiben versenyez júliustól Sebestyén Péter a supersport-vb mostani idényének hátralévő részében – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A 27 éves motoros a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) közreműködésének köszönhetően először a július 23-25-i Holland Nagydíjon áll rajthoz – írja az MTI.

A szerdai sajtótájékoztatón Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium alapította HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az ügynökség egyik kiemelt célja, hogy megtalálja a jövő motor- és autóversenyzőit, azaz a következő évek Talmácsi Gáborjait és Michelisz Norbertjeit. Hozzátette: a tehetségkutató munka sokrétű és nagy odafigyeléssel jár, mert a technikai sportok rengeteg anyagi erőforrást igényelnek. Mint kifejtette, Sebestyén Péterben látták meg a lehetőséget arra, hogy a következő években feljebb lépjen. Bíznak benne, hogy eredményei alapján a supersport-világbajnokság után a superbike lehet a következő állomás a karrierjében.

„Óriási szintlépés lehet ez az életemben, hiszen eddig mindig napról napra éltünk, az akarat, a kitartás és az alázat vitt előre minket, de mindig éreztük, hogy valami azért hiányzik” – hangsúlyozta Sebestyén Péter, aki 2019-ben legjobb hondásként a supersport-vb összetett versenyének 11. helyén végzett, amely minden idők legjobb összetett magyar eredménye a kategóriában. Hozzáfűzte, mindig szerette volna egy topcsapatban folytatni a pályafutását, mert úgy érzi, ha csak a versenyzésre tud koncentrálni, csúcstechnikával a háta mögött még többet lesz képes kihozni magából.

A gyorsaságimotoros-vb 125 kcm-es kategóriájában 2007-ben világbajnok Talmácsi Gábor szerint a motorversenyzés két legismertebb vb-sorozata a superbike és a MotoGP. Míg utóbbiban prototípus motorokon versenyeznek a pilóták, addig a superbike vb-sorozatában az utcai sportmotorok tuningolt változatai szerepelnek. A superbike-vb középső kategóriája a supersport, amelyben 600 köbcentiméteres gépekkel mennek a résztvevők. Mint elhangzott, a vb-ből három versenyhétvége már lement, és idén még további tíz fordulót rendeznek.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a supersport-vb-n jelenleg második helyen álló dél-afrikai Steven Odendaal lesz Sebestyén Péter csapattársa – tette hozzá az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik