Superbike-vb: mégsem Sebestyén Péter lesz a Racing Team Hungary versenyzője

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 14:45
Mégsem Sebestyén Péterrel vág neki idén a gyorsaságimotoros superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának az újonnan megalakult Racing Team Hungary, mert a versenyző és a csapat közötti végleges megállapodásra nem került sor.

A 26 éves motoros menedzsmentjének pénteki közleménye szerint Sebestyén Pétert „továbbra is az OXXO Hungary menedzsment képviseli”, amely „teljes mértékben nyitottan állt a felkéréshez”, hogy a versenyző egy magyar csapat színeiben induljon az idei vb-n, „a feltételekről azonban nem sikerült megegyezni, így Sebestyén Péter nem fog a Racing Team Hungary színeiben versenyezni”.

A Racing Team Hungary csapatfőnöke, Győrfi Alen kedden jelentette be, hogy létrejött a százszázalékban magyar istálló, amely Sebestyénnel áll rajthoz a supersport-vb-n.

„Sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki, de a menedzsmentemmel, az OXXO Racinggel történt egyeztetés alapján nem fogok részt venni a Racing Team Hungary projektjében. Egyelőre még nem tisztázott a 2021-es idényem, ám biztos vagyok benne, hogy a legjobb lehetőséget fogjuk megtalálni a sikeres versenyzésemhez, én pedig addig is folytatom a felkészülésem” – idézte az OXXO Hungary pénteki közleménye Sebestyént.

Tökölyi László, az OXXO Hungary elnöke mindehhez hozzátette, sajnálatos módon nem tudtak megegyezni a Racing Team Hungary vezetőségével a közös jövőről, ezért nem terveznek velük versenyezni. Megjegyezte, változatlanul Sebestyén sikeres világbajnoki szereplése a cél, és a mostani idénnyel kapcsolatban jelenleg is zajlanak a tárgyalások.

A Racing Team Hungary az MTI megkeresésére közölte, sok sikert kíván Sebestyénnek a jövőre nézve, számára pedig változatlanul a hazai motorsport és a hazai versenyzők a legfontosabbak.

„Továbbra is célunk, hogy magyar motorossal induljunk az idei supersport-vb-n, a nevezési díjat ugyanis hiánytalanul befizettük 2021-re, így az indulási jog a miénk. Megkezdtük a tárgyalásokat egy másik magyar versenyzővel, de okulva a közelmúltban történtekből az ő kilétét csak akkor fedjük fel, amikor a szóbeli megállapodást követően az írásbeli szerződés is aláírásra kerül” – nyilatkozta Győrfi Alen csapatfőnök.

A superbike-vb a tervek szerint április 24–25-én, a hollandiai Assenben kezdődik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik