Super Racing Fesztivál: „Ez szégyen a kamionversenyzésre nézve” – Kiss Norbert

Vágólapra másolva!
2022.06.11. 21:33
Két magyar pilóta is balesetet szenvedett a Hungaroringen a Super Racing Fesztivál szombati napján. Ám míg Nagy Dániel autójának inkább csak az eleje sérült meg, Kiss Norbert számára a hétvége folytatása is veszélybe került. A Révész Racing kamionversenyzője érthető módon rendkívül feldúltan nyilatkozott a nap végén, de Nagy, illetve Tassi Attila is jobb folytatásban reménykedik – már csak a magyar szurkolók miatt is.
Kiss Norbert kemény szavakkal illette kamionversenyző társait a Hungaroringen történtek miatt (Fotó: Meder István)
KÉPGALÉRIA ITT!
Kiss Norbert kemény szavakkal illette kamionversenyző társait a Hungaroringen történtek miatt (Fotó: Meder István) KÉPGALÉRIA ITT!

A győztes nyitó futamot követően még elégedetten és lelkesen nyilatkozott Kiss Norbert, aki a kamion Eb második futamán azonban hatalmas balesetbe keveredett, és mások hibájából az is elképzelhető, hogy idő előtt véget ér számára a hazai versenyhétvégéje. A magyar pilóta rettentő dühös volt a versenytársaira, és a ma látottakat a szakág szégyenének titulálta.

„Nagyon csalódott vagyok a többiek miatt, a vezetési színvonal egyszerűen sz*r volt – nyilatkozta Kiss. – Már az első kanyar után a teljes élmezőny a pályán kívül volt, és amikor ott vagy, kimondottan óvatosnak kell lenned a pályára való visszatéréskor. Ezzel szemben mit csináltak? Mi normálisan érkeztünk, mert időben fékeztünk, és nem sodródtunk ki, ők meg őrült módon jöttek vissza a gumifalaktól. Nekimentek azoknak, akik a pályán érkeztek, ez teljes mértékben a szabályok ellen van. Ezek az emberek úgy vezettek, mint az őrültek. Ez szégyen a kamionversenyzésre nézve azon versenyzők miatt, akik a mezőny elején mentek. Nem vagyok biztos abban, hogy mindent meg tudunk szerelni az éjszaka folyamán, és részt tudunk venni a holnapi versenyeken. Nagyon csalódott vagyok amiatt, amit egyesek mutattak ma.”

A WTCR egyik magyar szereplője, Nagy Dániel sem úszta meg a szombati napot baleset nélkül, ám a Zengő Motorsport pilótája önhibáján kívül, egyedül csapódott a gumifalnak az időmérőjén. Nagy szerencsére jól van, de csalódott, hiszen többet szeretett volna nyújtani a Hungaroringre kilátogató több ezer magyar szurkolónak.

„Atikával nagyon keményen dolgoztunk, hogy mindhárom magyar versenyző bejusson a legjobb tízbe – mondta Nagy. – Ati nagyon közel volt a Q2-hez, én pedig nagyon közel a fordított rajtrácsos pole-hoz, de sajnos rajtunk kívül álló ok miatt a gumi elforgott a felnin, és nem volt esélyem megállítani az autót az egyes kanyarban. Elég nagy baleset lett a vége, de már dolgozunk a gépen, hogy holnap izgalmas show-t nyújtsunk a szurkolóknak.”

Honfitársa mellett Tassi Attila is hálás a magyar pilótákat a helyszínen támogatóknak, és sajnálja, hogy a 14. helynél nem sikerült jobb eredményt elérnie a kvalifikáción. Azonban hozzátette, hogy ennél sokkal több nem is volt az autójában.

„Nagyon jólesett, hogy ennyien kint voltak már szombaton, nagyon hálások vagyunk érte – mondott köszönetet a Honda-pilóta. – Sajnos nekem sem sikerült a lehető legjobban az időmérő, két tizeddel csúsztam le a Q2-ről, ráadásul úgy érzem, hogy az autóból maximum egy tizedet tudtam volna még kihozni. Hosszú éjszaka vár ránk a csapattal, megnézzük a telemetriai adatokat és a belső kamerás felvételeket, hogy megpróbáljuk megtalálni az optimális beállításokat holnapra. Egyértelműen az a cél, hogy minél több pontot szerezzünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik