Salakmotor: vb-rajt a magyar-horvát határnál

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 11:38
null
2012 után ismét vb-mezőnyt láthat vendégül a horvátországi Muracsány és Murakirály között fekvő salakmotor-pálya (Fotó: a szerző felvétele)
Tíz esztendő után tér vissza a salakmotoros világbajnokság, vagyis a Speedway GP mezőnye Horvátországba, közelebbről is a muraközi Muracsány (Gorican) melletti oválpályára, ahová április 30-án, szombaton 19 órára legalább 6500 nézőt várnak az idei sorozat nyitó futamának apropóján.


A világszerte roppant népszerű motoros sportág képviselő 2010 és 2012 között már vendégeskedtek a murakirályi (Donji Kraljevec) salakmotor-stadionban, ugyanakkor ami ebben az esztendőben különlegesség, hogy a mezőny a Letenyétől mindössze 6 kilométerre lévő helyszínen kezdi a 2022-es versenyszezont.

A sorozat többszörös világbajnokait, így a brit Tai Woffindent, vagy éppen a lengyel Bartosz Zmarzlikot is várja már az előre kialakított boxutca a horvát helyszínen, de 2017 világelsője, az ausztrál Jason Doyle neve is ott szerepel az indulók között.

A múlt évi vb-győztes, Artyom Laguta – mivel Oroszország ukrajnai inváziója miatt a Nemzetközi Motorsportszövetség (FIM) égisze alatt szervezett eseményeken orosz és fehérorosz indulók nem vehetnek részt – nem védheti meg elsőségét és 2021 vb-3. helyezett salakmotorosa, a szintén orosz Emil Szajfutgyinov sem lehet ott a mezőnyben.

Április 30-án, szombaton Murakirályon úgymond szabadkártyás versenyző a szlovén Matej Zagar lehet, míg a tartalékok között magyar motorost is köszönthetünk, a roppant tehetséges, tapolcai Fazekas Dennist.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik