Salakmotor: magyar sportdiplomáciai siker az FIM-nél

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.12.15. 15:19
null
Füzesséry Erik (balra) és Albók József, a Nagyhalászi Motorsport Sportegyesület elnöke
Címkék
A zöld asztalnál ért el nagy sikert a magyar salakmotorsport: Füzesséry Eriket beválasztották a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) Pályaverseny Bizottságába. Az FIM Igazgatótanácsának döntése azért is kiemelkedő hír számunkra, mert hosszú évek óta nem volt magyar a testületben, legutóbb a néhai Daragó István töltött be pozíciót ebben a testületben.

A napokban megválasztott bizottság igazgatója, első embere az olasz Armando Castagna lett, rajta kívül még tizenhatan kaptak megbízást. Füzesséry Eriken kívül többek között olyan egykori vaspapucsos kiválóságok, mint az amerikai Greg Hancock, a svéd Tony Olsson és a dán Jan Staechmann is tagja a bizottságnak, mely szervezetnek lesznek szaktanácsadói, többek között a háromszoros egyéni salakmotoros világbajnok Jason Crump, a szintén exsalakos, jelenleg Speedway Grand Prix-versenyigazgató Phil Morris. A pályaverseny bizottság jelenlegi tagságának a megbízása három évre, 2023-tól 2026-ig szól. Érdemes megemlíteni, hogy Füzesséry Erik látja el hazánkban a salak szakág vezetői posztját.

Az FIM-nél döntöttek a versenybírókról, s ebben a listában is található egy honfitársunk, nevezetesen Daragó Gábor, aki egyedüli magyarként képviselheti hazánkat a világbajnoki viadalokon. A vezetőbírók között is megtalálhatók egykori salakszórók, például a cseh Tomas Topinka, az osztrák Oliver Özelt és az ukrán Alekszandr Ljatosinszkij.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik