Salakmotor: Grand Prix-menő is húzza a gázt Debrecenben

MOLNÁR SZILÁRD (Hajdú-bihari Napló)MOLNÁR SZILÁRD (Hajdú-bihari Napló)
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 16:59
null
Grand Prix-menő is húzza gázt szombaton Debrecenben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A szombati salakmotoros páros Európa-bajnoki elődöntő kapcsán tartott sajtótájékoztatót a rendező SpeedWolf Debrecen Speedway Team a Perényi Pál Salakmotor Stadionban hétfőn.

 

A sajtóeseményen Kósa Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a cívisváros mindig is a magyar motorsport egyik fellegvára volt.

„Örülök neki, hogy ismét komoly nézőszámok előtt lehet sportversenyeket rendezni hazánkban, sok európai ország ezt nem mondhatja el magáról. A salakmotor különleges helyet foglal el a debreceniek szívében, sok legendás versenyző húzta itt a gázt a helyi pályákon. Remélem, hogy a szombati is legalább annyira izgalmas verseny lesz, mint amelyeket már megszoktunk a Gázvezeték utcai oválon” – nyilatkozta Kósa Lajos, aki arra kérte a kilátogatókat, hozzanak magukkal oltási igazolványt, mert az szükséges a belépéshez.

A Kovács Roland, Magosi Norbert, Fazekas Dennis összetételű magyar csapatot Kovács Roland, a SpeedWolf salakosa képviselte, aki elmondta, mindent megtesznek azért, hogy futamgyőzelmet arassanak.

„Nagy versenyhátrányban vagyunk, de a legjobbat akarjuk kihozni magunkból és a helyzetből. A múlt hétvégi versenyek nem sikerültek jól, emiatt is dolgozik bennünk a dac, hogy bebizonyítsuk, annál sokkal jobbak vagyunk, mint amit Szlovákiában mutattunk. A szombati viadalra vadonatúj versenyruhát kaptunk, hosszú idő után végre egységes csapatként fogunk kinézni. Remélem, minél többen lesznek, mert nagy szükségünk lesz a szurkolók biztatására” – fogalmazott Kovács.

Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta az orosz szövetség a magyar rendezőket, ugyanis hétfőn érkezett a hivatalos levél, melyben közölték, hogy a pandémia, vízumproblémák és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudnak versenyzőket küldeni a szombati viadalra. A nemzetközi szövetség illetékesei most azon dolgoznak, hogy mindenképpen hét csapat induljon a szombati debreceni viadalon. Amennyiben sikerül a pótlás, akkor marad minden az eredeti lebonyolítás szerint, de ha nem, akkor a hat – magyar, dán, szlovák, holland, brit, ukrán – nemzet vaspapucsosai 15 futamban mérik össze a tudásukat a 16 órától rajtoló viadalon.

(Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-bihari Napló)
(Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-bihari Napló)

Baráth Norbert, a rendező SpeedWolf Debrecen ügyvezetője a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, miután a májusi egyéni Európa-bajnoki selejtezőt nem tudták megtartani, örömmel vállalták a páros Eb elődöntőjének megrendezését.

„Folyamatosan változott a mezőny összetétele, az egészségügyi helyzet miatt még mindig akad kérdőjel, de az már most látszik, hogy remek versenyeket és vaspapucsosokat láthatnak majd a nézők szombat délután. Aki járatos a salakmotorsportban annak sokat mond Martin Vaculík neve: a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő szlovák Grand Prix menőnek ez már a hetedik szezonja a legjobbak között, háromszor a dobogó legtetején is állhatott. A brit csapat listáján ott található Chris Harris neve, aki korábban szintén nyert már GP-futamot, és mellette hétszer dobogós is volt. A holland együttes igazi fekete ló, a salakszóróik a dán és a francia bajnokságban is húzzák a gázt, valamint hosszú pályán is motoroznak. A dánok egy junior vb-győztessel a soraikban érkeznek, és az ukránok is tehetséges párossal indulnak: Marko Levisin már többször megmutatta a tudását hazánkban, de Vitalij Liszak is sokra hivatott versenyző” – ismertette Baráth Norbert, aki elmondta, a magyar együttessel szemben az az elvárás, hogy futamgyőzelmekkel, minél több pontot összegyűjtve szórakoztassák a közönséget az elmúlt időszakban komoly felújításokon átesett pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik