Rali ob: Turánék nyerték az orfűi tesztversenyt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.12. 12:16
null
Turánék az autóbemutatón (Fotó: Turán Motorsport)
A Turán Frigyes, Bagaméri László páros nyerte az országos ralibajnokság rajtja előtt egy héttel megrendezett Orfű ralit, amely tesztversenyként szolgált az ob első idei versenye, a vasárnap sorra kerülő Boldogkő rali előtt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A tavaly abszolútban második, az RC2-es kategóriában győztes duó menedzsmentjének közleménye szerint a kettős a bajnoki címvédő Hadik Andrásékat, valamint az idén a magyar bajnokságban induló lengyel Grzegorz Grzybet is megelőzte – írta az MTI.

„Nagyon pozitív hétvégét zártunk, a kilenc gyorsasági szakaszból hetet megnyertünk és végig kiegyensúlyozottan mentünk, összefoglalva tehát ez nagyon jó lehetőség volt arra, hogy az éles bevetés előtt még inkább kitapasztaljuk a versenyautót és megtaláljuk a legjobb beállításokat” – mondta Turán. A Shell Helix Ultra csapatának versenyzője hozzátette, azért választották gyakorlásra az orfűi eseményt, mert az összetett felületű pályáknak köszönhetően itt a legjobb tesztelni az autót.

„A változtatásaink működtek, fantasztikus munkát végzett a csapatunk, jól vizsgázott az autó az új motorral, és az új fejlesztésű abroncsokkal, ezt a formát szeretnénk tovább vinni az éles futamokra" – jelentette ki az MTI által idézett, a Next Auto Polo GTI R5-ösével versenyző Turán.

A rali ob a vasárnapi boldogkői első futam után májusban az Eger ralival folytatódik, majd Salgótarján, Pécs, Székesfehérvár, valamint Mór következik, a záró versenyt pedig október 22. és 24. között tartják Nyíregyházán és környékén, az Európa-bajnoki (ERC) fordulóval közösen – tekintett előre a távirati iroda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik