Race of Champions: mindenki David Coulthard ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 16:26
null
Coulthard a negyeddöntőben kezdi
Az egyéni küzdelmekkel folytatódik ma a Race of Champions, ahol a legnagyobb kérdés, hogy a tavalyi győztes David Coulthardnak sikerül-e a dupláznia.

 

A tegnapi bajtársiasságnak vége, az eddigi csapattársak ma ellenfelek lesznek. A skót pilóta és honfitársa, Susie Wolff például már az első pályára menetelnél összecsap.

Hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, ha Jenson Button kiüti Felipe Massát, akkor a negyeddöntőben épp Coultharddal találkozhat, akinek így esélye lenne revánsot venni a tegnapi vereségért. Az angol ugyanis öt ezredmásodperccel megverte a nemzetek harca során a korábbi F1-es pilótát.

Ami az autókat illeti, ma is a szerencse dönti el, hogy az egyes fordulók során a versenyzők milyen (párharconként egyforma) négykerekűvel csapnak össze. A 310 km/órás végsebességű Mercedes AMG GT S, a kétliteres KTM X-Bow, a V8-as motorral szerelt Euro Nascar, a Radical SR3 RSX vagy épp az Ariel Atom Cup autók mind-mind különböző kihívás elé állítják a versenyzőket.

Ráadásul a pálya most ismét vizes az éjszakai esőzések után.

Ahogy a nemzetek harcában, úgy ma is két kört tesznek meg a versenyzők az 565 m hosszú pályán. Szakítva a korábbi hagyományokkal, az idén közös pályán zajlanak a párharcok, a versenyzők pedig a pálya ellentétes pontjairól, de egymás mellől rajtolnak majd el.

ELŐSELEJTEZŐ
José Maria López–Ryan Hunter-Reay – A-párharc
Pascal Wehrlein–Andy Priaulx – B-párharc
Mick Doohan–Bradley Philpot (ROC Factor winner) – C-párharc
Alex Buncombe–Jolyon Palmer – D-párharc

NEGYEDDÖNTŐ
Sebastian Vettel–Petter Solberg
Daniel Ricciardo–Nico Hülkenberg
Jenson Button–Felipe Massa
David Coulthard–Susie Wolff
Tom Kristensen–Nelson Piquet Jr.
Romain Grosjean–Jason Plato
López/Hunter-Reay–Wehrlein/Priaulx
(Doohan/Philpot)–Buncombe/Palmer

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik