Pure ETCR: Zengő-győzelem a legelső versenyhétvégén

Vágólapra másolva!
2021.06.20. 22:28
null
Azcona zárta a legsikeresebben a Pure ETCR legelső versenyhétvégéjét (Fotó: pure-etcr.com)
Ezen a hétvégén rajtolt el az első teljesen elektromos túraautó-sorozat, a Pure ETCR. A legelső fordulóban a Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona aratott győzelmet az első szuperdöntőben.

Az olaszországi Vallelungában csapott össze legelőször a Pure ETCR mezőnye háromnapos versenyhétvége keretében, amelynek az elején két csoportra osztották a versenyzőket. A pénteki szabadedzések után szombaton sor került mindkét csoport első két körére, majd a vasárnapi időmérők után következhettek a szuperdöntők.

A hétvége legsikeresebb versenyzője Mikel Azcona lett, aki ezzel a „A hétvége királya” címet is megszerezte Olaszországban, s a sorozat történetének legelső győzelmét aratta a Zengő Motorsport számára az A-csoport szuperdöntőjében. A másik csoport fináléjában Jean-Karl Vernay nyert a szintén zengős Mattias Ekström előtt. A magyar istálló magyar versenyzője, Nagy Dániel a hatodik helyen zárta a második szuperdöntőt.

A Pure ETCR-ben szereplő három istállóból egyébként nemcsak a Zengő Motorsport képviseli Magyarországot, ugyanis a M1RA is részt vett a nyitó fordulóban. A Michelisz Norbert által alapított istálló a Rodrigo Baptista, Stefano Coletti, Luca Filippi és Oli Webb négyessel indult. Közülük a legelőkelőbb helyen a hétvégét Filippi zárta, aki a bajnokság ötödik helyéről várhatja a következő fordulót.

Ami a bajnoki összetettet illeti, Azcona az első hétvégén maximálisan megszerezhető 77 ponttal áll a lista élén, őt Vernay követi 72 ponttal. A harmadik helyen Ekström áll 69 ponttal. Nagy a tabella kilencedik helyéről várhatja a folytatást.

Legközelebb a mezőny július 9–11-én csap össze a spanyolországi MotorLand Aragónon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik