MotoGP: tökéletes csapatmunka, Bagnaia a pole-ban

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 15:52
null
Úgy tűnik, Bagnaia tényleg elkapta a fonalat (Fotó: Ducati Corse)
Francesco Bagnaia még tovább faragta a pályacsúcsot Le Mans-ban az időmérő utolsó perceiben, így zsinórban másodjára indulhat a pole pozícióból idén. Szombaton tehát elmaradt a francia öröm, de vajon van-e innen visszaút és esély, hogy felcsendüljön a Marseillaise a királykategória futamát követően először a sportág történetében?

Az első menetet Fabio Quartararo hozta le a Francia Nagydíj időmérőjén, de ez végül kevésnek bizonyult.

A második szett friss gumikon a gyári Ducatisok ugyanis tökéletes munkát végeztek. Francesco Bagnaia szédületes idejét ugyan saját erőből futotta meg, de mögötte Jack Miller is a reggeli pályacsúcson belül állította meg a stopperórát, így a második helyről rajtolva tökéletes hátvédje lehet majd Bagnaiának vasárnap.

Az olasz Jerez után második alkalommal indulhat az első rajtkockából. Azt a futamot megnyerte, és bár az FP4 alatt akadt némi problémája féktávon, úgy látszik, gyorsan sikerült utánamenni a gondnak és megoldani azt.

Quartararónak tehát nem lesz egyszerű, hogy legyűrje a bolognaiakat, főleg úgy, hogy még Aleix Espargaró is gyorsabb kört rakott ma össze nála, így a regnáló világbajnok csak a második sorból rajtolhat hazai futamán. Mellőle Enea Bastianini és Johann Zarco vághat majd neki a futamnak.

Espargaró és Miller is buktak az FP4 során, mindketten a 7-es kanyar áldozatai lettek a közepes első keveréken.

Joan Mir nagyot mentett a Q1-ből továbbjutva, a hetedik rajthelyet szerezte meg csapattársa, Álex Rins és a szintén a Q1-et megjárt Jorge Martin előtt.

A negyedik sort a hondások töltötték fel Marc Márquez, Pol Espargaró, Nakagami Takaaki sorrendben.

Márquez szintén esett az FP4 során, alóla a 9-es kanyarban ment el a motor eleje.

Az időjárás-előrejelzés továbbra is mutat esélyt az esőre vasárnap, ami nyilván mindent a feje tetejére állíthat.

Az időmérő teljes végeredménye ide kattintva tekinthető meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik