MotoGP: távozik a Suzuki Ecstar csapatfőnöke – hivatalos

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2021.01.07. 10:03
null
Az egyéni bajnoki cím mellett a csapatok bajnokságát is megnyerte a Suzuki 2020-ban (Fotó: Team Suzuki Ecstar)
A szerdai sajtóértesülések után felpörögni látszanak az események, ami érthető, hiszen rohamtempóban közeledik a 2021-es MotoGP- és F1-szezon kezdete is, azt megelőzően pedig a téli teszteké. A Suzuki Ecstar MotoGP-csapat reggel hivatalosan is megerősítette, hogy az alakulat és az eddigi csapatfőnök, Davide Brivio külön utakon folytatják.

 

„Váratlanul egy új szakmai kihívás és lehetőség jött az életembe, és úgy döntöttem, hogy elfogadom” – kezdte nyilatkozatát Brivio, utalva az Alpine F1 Team vezérigazgatói posztjára.

„Nehéz döntés volt. A legnehezebb az lesz, hogy elhagyom ezt a csodálatos emberekből álló csapatot, akikkel akkor kezdtem el dolgozni ezen a projekten, amikor a Suzuki ismét csatlakozott a bajnoksághoz (a MotoGP-hez – a szerk.). Szintén nehéz búcsút venni azoktól az emberektől, akik az évek során érkeztek és alkották ezt a nagyszerű csapatot. Emiatt szomorú vagyok, de ezzel egy időben hatalmas motivációt érzek az új kihívás kapcsán – ami kulcskérdés volt akkor is, amikor megújítottam a szerződésem a Suzukival, vagy amikor teljesen új területre lépek. A MotoGP-bajnoki cím megnyerése örökre a Suzuki történelmének része, és mindig különleges helye lesz az emlékeimben.”

Nem lesz könnyű feladat pótolni Briviót, akinek szakmai tudásán túl a lelke és emberi kvalitásai is hozzájárultak a Suzuki sikeréhez.

Ahogy az is felvetődik, hogy az olasz menedzser öccse, Roberto Brivio marad-e a MotoGP-ben a Suzuki csapatkoordinátoraként, vagy követi testvérét a Formula–1 világába.

Szahara Sinicsit, a Team Suzuki Ecstar projektvezetőjét is váratlanul érte a hír, de pozitívan tekint a jövőbe.

„Őszintén szólva sokkolt a hír Davide távozása kapcsán. Olyan, mintha valaki elvette volna egy részemet, mert mindig megvitattam vele, hogy hogyan fejlesszük tovább a csapatot, a motort, és hosszú ideje dolgoztunk együtt. 2020-ban a Covid–19 miatt kialakult szokatlan és nehéz helyzet ellenére fantasztikus eredményeket értünk el. 2021-ben pedig még fontosabb lesz, hogy megtartsuk a lendületet. Most próbáljuk megtalálni a legjobb utat, hogy pótoljuk Davide „elvesztését”. Szerencsére a legtöbb esetben nagyon hasonlóan gondolkodtam, mint ő, így szerintem nem lesz olyan nehéz megtartani az irányt, amerre mennünk kell a Team Suzuki Ecstarral. Sok szerencsét kívánunk neki a jövőben.”

 

Brivio utolsó csoportos interjúja a Suzuki-csapat színeiben – balra lent az nso.hu munkatársa (Fotó: Kovács Nikolett)
Brivio utolsó csoportos interjúja a Suzuki-csapat színeiben – balra lent az nso.hu munkatársa (Fotó: Kovács Nikolett)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik