MotoGP: Nakagami szerint hibázott a versenyigazgatóság

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.07.26. 23:03
null
Bagnaia motorhibája komoly gondot is okozhatott volna (Fotó: motogp.com)
A mai Andalúz Nagydíj egyik legijesztőbb momentuma hosszú percekig tartott, Pecco Bagnaia két kört tett meg úgy, hogy füstölt a motorja, és csak a szerencsén múlott, hogy nem ontott magából olajat.

Múlt hét szerdán a felvezető teszten Aleix Espargaró motorja füstölt el, és akkor bizony olaj került a pályára, amin Danilo Petrucci esett hatalmasat, ami után még a mai napig sem teljesen egészséges.

Persze műszaki hibák bármikor adódhatnak, hiszen technikai sportról beszélünk, de az már kérdéseket vet fel, hogy miért tartott ilyen sokáig a versenyigazgatóságnak jelezni a veszélyt Bagnaiának és felszólítani a félreállásra.


A ducatis mögött Valentino Rossi és Maverick Vinales haladt a legközelebb, de még a mögöttük egy másodperccel motorozó Nakagami Takaakit is a frász kerülgette.

„Komolyat hibázott ma a versenyigazgatóság. Két körön keresztül jött ki a füst Bagnaia motorjából és féltem, hogy elmegy valahol a motor eleje, ha összeolajozza a pályát. Nagyon furcsa volt a szag is. A versenyigazgatóság folyton azt mondja, hogy „biztonság mindenekelőtt”, és mégis ekkorát hibáznak. Egy kör még talán elmegy, de kettő??” – mondta a japán.

„Nem tudom, hogy mi történt a motorral, már odaadtuk a blokkot a Ducatinak. Három körrel korábban már éreztem, hogy a motor egy kicsit lassulni kezd, aztán észrevettem a füstöt. Amikor a kijelzőmön megláttam a versenyigazgatóság jelzését, a fekete zászlót narancssárga koronggal, akkor félreálltam” – mondta Pecco.

Rossi és Vinales is aggódva figyelték ezeket a köröket, és vagy fél másodperccel visszavettek a tempóból az olajtól és az eséstől félve. Rossi a kezével jelzett többször, Vinales kimondottan olajszagot érzett, azaz egyikük sem volt nyugodt.

Hogy az extrém nagy hőség okozta-e a Ducati elfüstölését, azt egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a pilótákat nagyon megviselte a meleg. Részleteket az alábbi videóból tudhatnak meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik