MotoGP: Marc Márquezé a pole, Bagnaiáé a sprintfutam

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 17:00
null
Jorge Martín (balra) nagyot csatázott Francesco Bagnaiával (középen) a sprintfutamon, Marc Márquez lett a harmadik (Fotó: AFP)
A világbajnoki címvédő Francesco Bagnaia nyerte meg a MotoGP történetének első sprintfutamát, amelyet a portugáliai Portimaóban tartottak meg szombat délután.

 

A 2023-as idényre átalakították a MotoGP királykategóriájának hétvégi lebonyolítását. Négy helyett három szabadedzést tartanak, az időmérő szombat délelőtt van, míg délután a vasárnapi futam távjának a felét teljesíti a mezőny a sprintversenyen. A rajtsorrend ugyanaz, mint a vasárnapi fő versenyen, de csak az első kilenc kap pontot 12–9–7–6–5–4–3–2–1-es elosztással.

Az idénynyitó Portugál Nagydíj szombati időmérőjét Marc Márquez nyerte meg a Hondával, így ő indulhatott az élről a sprintversenyen (és a vasárnapi futamon is). A csaknem húszperces futamon nem tudta tartani a lépést a két ducatissal, Bagnaia és Jorge Martín csatázott a győzelemért, utóbbi az utolsó körben hibázott, ezt Bagnaia kihasználta, és megnyerte a 12 körös viadalt.

Rossz hír a Ducati gyári csapatának, hogy újonnan igazolt versenyzője, Enea Bastianini a sprintversenyen bukott, csonttörést szenvedett, ami miatt a vasárnapi versenyen és a jövő heti Argentin Nagydíjon sem állhat rajthoz.

A vasárnapi verseny 15 órakor kezdődik.

A Moto2-ben és a Moto3-ban maradt a szokásos lebonyolítás, így szombaton csak időmérőt tartottak. A Moto2-ben a cseh Filip Salac, a Moto3-ban a japán Szaszaki Ajumu indulhat az élről a vasárnapi versenyen.

MOTOGP, PORTUGÁL NAGYDÍJ, PORTIMAO
A VASÁRNAPI PROGRAM
12.00:
Moto3, futam (Tv: Arena4)
13.15: Moto2, futam (Tv: Arena4)
15.00: MotoGP, futam (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik