MotoGP: Marc Márquez idén már nem ül motorra – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.11.10. 12:47
null
Marc Márquez idén már nem ül motorra (Fotó: AFP)
„Idén már nem fogok versenyezni. Miután az orvosokkal és a csapatommal mérlegeltük a karom állapotát, úgy döntöttünk, hogy a legjobb választás az, ha jövőre térek vissza. Ideje folytatni a gyógyulást. Köszönöm az üzeneteket és a támogatást. Várom a 2021-es visszatérést” – jelentette be a hatszoros MotoGP-világbajnok Marc Márquez.

 

Így szól a nyolcszoros világbajnok közösségi médiafelületein megosztott szűkszavú nyilatkozata. Meglepetést nem okozott a bejelentés, mindez már sejthető volt, amikor egyik kedvenc pályáján, a Motorland Aragoni fordulókon sem tért vissza.

Hogy mi igaz a spanyol sajtón keresztül megszellőztetett és a depóban is keringő pletykáknak, miszerint Márquez gyógyulása nemcsak lassabban halad a vártnál, de nagyobb a baj annál, mint amit hivatalosan is tudni lehet, arra idővel választ kapunk.

Mindenesetre Márquez most a legokosabb döntést hozta meg, bárcsak első műtétje után egy héttel is így döntöttek volna... Ha minden a tervek szerint halad, a gyógyulása és a MotoGP-s menetrend is, akkor februárban a sepangi téli teszten láthatjuk őt újra MotoGP-s motoron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik