MotoGP: idén sem lesz Ausztrál Nagydíj, duplázás Portimaóban

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 10:16
null
Ausztráliában idén sem lesz verseny (Fotó: Pramac Racing)
Újabb kényszerű naptárváltozás a gyorsaságimotoros-világbajnokságon a koronavírus világjárvány miatt. Ahogy az már jó ideje lógott a levegőben, a beutazási korlátozások miatti utazási és logisztikai nehézségek okán idén is törölni kellett a Phillip Island-i futamot. A versenyek száma azonban nem csökkent, Portimao ugrott be a valenciai szezonzáró elé.

Az Ausztrál Nagydíjat eredetileg október 24-én tartották volna, erre az időpontra jött most előbbre a Malajziai Nagydíj, hogy előbb visszaérjen a mezőny Európába – ha az ázsiai futamokat valóban meg tudják rendezni, hiszen jelenleg Thaiföldön és Malajziában is emelkednek az esetszámok.

Jelenleg tehát mindent megtesznek a szervezők, hogy az eredetileg 20 futamosra tervezett szezonból 19-et meg tudjanak tartani. Legutóbb az amerikai, austini verseny került vissza a naptárba.

A tervek szerint tehát továbbra is Valenciában ér majd véget a 2021-es kiírás, egy héttel előtte azonban még visszalátogat a mezőny Portimaóba – idén már másodszor, egy éven belül pedig harmadszor. A portugál helyszín tavaly ugrott be először, november végén akkor ott rendezték az utolsó nagydíjat, majd idén áprilisban az első európai helyszín volt.

Ősszel a hazai pilóta, Miguel Oliveira győzött ott, míg idén tavasszal Fabio Quartararo.

Az idei versenynaptár a július 6-i állapot szerint
Az idei versenynaptár a július 6-i állapot szerint

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik