MotoGP: Bastianini nagy küzdelemben győzött az Aragóniai Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 15:46
null
Enea Bastianini ünneplése (Fotó: AFP)
Az olasz Enea Bastianini bizonyult a legjobbnak a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben a vasárnapi Aragóniai Nagydíjon.

 

A 23 körös viadalon Enea Bastianini az utolsó körben előzte meg honfitársát, az előző négy futamon győztes Francesco Bagnaiát, akivel a következő szezontól csapattársak lesznek. Utóbbi ugyanakkor az összetett világbajnoki pontversenyben tíz pontra megközelítette a címvédő és éllovas francia Fabio Quartararót, aki kiesett. A kettős Ducati-sikernek köszönhetően az olasz gyártó már be is zsebelte a konstruktőri vb-címet.

A Moto2-es géposztályban hármas spanyol siker született, Pedro Acosta szezonbeli második futamgyőzelmét aratta, őt Arón Canet, valamint a pontversenyben első Augusto Fernández követte.

A Moto3-ban a pontversenyben első spanyol Izan Guevara magabiztos rajt-cél győzelmet aratott, a szezonban negyedszer végzett elsőként. Összetettben jelentősen növelte előnyét, miután az őt követő csapat- és honfitárs Sergio García csupán a 13. helyen ért célba.

A világbajnokság jövő héten Motegiben, a Japán Nagydíjjal folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik