MotoGP: Álex Márquez világbajnok testvére csapattársa lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.18. 18:46
null
A Márquez testvérpár (jobbra a frissen szerződtetett Álex) jövőre együtt versenyez a Repsol Hondánál (Fotó: AFP)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában (MotoGP) szereplő Honda bejelentette, hogy a visszavonuló Jorge Lorenzo helyét a Moto2-es világbajnok Álex Márquez veszi át – aki így bátyja, Marc Márquez csapattársa lesz.

Álex Márquez egyéves szerződést kötött a Repsol Hondával.

Korábban az esélyesek között emlegették Johann Zarcót és Cal Crutchlow-t is Lorenzo lehetséges utódaiként. Ugyanakkor az elmúlt napokban Álex Márquez nevét emlegették a legtöbbször a Hondával kapcsolatban, és az istálló hétfőn be is jelentette, hogy a Moto2 világbajnoka csatlakozik három évvel idősebb bátyjához 2020-ban.

Kedden és szerdán a MotoGP kollektív tesztjén Lorenzo motorjával még Stefan Bradl tesztel, Álex Márquez az LCR 2019-es kétkerekűjére ül rá, azt festik HRC-s színekbe.

Álex és Marc Márquez az első olyan testvérpár, amelynek mindkét tagja világbajnok lett a gyorsaságimotoros-vb valamelyik kategóriájában – ezzel természetesen ők a legeredményesebb fivérek a sportág történetében. Áleix és Pol Espargaró után Márquezék a második testvérpár, amelyik egy teljes idényt teljesít egymás ellen a MotoGP-ben. Az 500 köbcentis kategóriában korábban volt két példa is erre, 1989-ben Christian és Dominique Sarron, 1997-ben Aoki Nobuatsu és Takuma indult a királykategóriában.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik