WTCC: Nagy szezon lesz, érzem! – Michelisz Norbert

Vágólapra másolva!
2017.03.16. 09:48
null
A Honda megfelelően felkészült a szezonra, ahogy Michelisz Norbert (középen) is (Fotó: WTCC)
Új autó, új fejlesztések, világbajnoki remények – a Honda Monzában bemutatta az idei Civicet, amely aerodinamikailag, motorikusan és technikailag is fejlődött. Ami pedig Michelisz Norbertet illeti: nos, ő piros-fehér-zöldben és optimistán várja a túraautó-vb 2017-es szezonját.



Az első szembeötlő különbség az volt a monzai kollektív teszten, hogy Michelisz Norbertnek új színei vannak. A gyári Honda-alakulat már tavaly is két piros-fehér-zöld (Castrol) színű, és egy piros-fehér-szürke Civicet vetett be a világbajnoki sorozatban – tavaly a magyar fiúé volt a szürke (aggódtak is a drukkerek, hogy nem lesz ugyanolyan jó, mint csapattársaié, de végül ez nem igazolódott be), az idén övé az egyik piros-fehér zöld.

Ez egyrészt a nemzeti színek okán is megdobogtatja a magyar szíveket, másrészt a szurkolói oldalakon már elindult a spekuláció, hogy Michelisz első számú pilótává lépett elő. A Honda kommunikációja ezt nem támasztja alá, de nem is kell, hiszen a csatákat a pályán kell megvívni – csapattársaival, Tiago Monteiróval és Micsigami Rjóval is –, és a magyar versenyző meg is tudja vívni őket. Bőven elég, ha azonosak a feltételek.

„Nagy szezon lesz, érzem! – mondta Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság hivatalos sajtótájékoztatóján. – Amióta bemutatkoztam a WTCC-ben, ugyanannál a csapatnál versenyeztem, tavaly váltottam először, úgyhogy bele kellett rázódnom az új közegbe, meg kellett szokni. Körülbelül a szezon felénél került minden a helyére, és váltam versenyképessé. Most azonban a téli tesztek után már pontosan tudom, milyen nagy is a különbség. A csapaton belül is történtek szervezeti változások, amelyeknek köszönhetően az idén még erősebbek leszünk.”

HOGY MIRE UTALT MICHELISZ NORBERT, AZT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik