Korda Erik kezdte a legjobban a derecskei viadalt

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2010.04.09. 23:00
null
Korda kezdett a legjobban a pokoli gyors derecskei viadalon(Fotó: Szántó Frigyes)
Címkék
Korda Erik lendületben van. Legalábbis erre utal, hogy megnyerte az idénynyitót, s két szakasz után vezet a második ob-futamon is, amely pénteken kezdődött Derecske környékén. A viadalról azt kell tudni, hogy tavaly a leggyorsabb volt a sorozatban, s ez az eddigi tapasztalatok alapján az idén sem változott.

Két pokoli gyors szakasszal melegített a mezőny a hétvégére, amelyeken Korda Erik kovácsolt előnyt a riválisokkal szemben: Tavalyról simább szakaszokra emlékeztem. A gyorsaság nem változott, viszont a nyomvályúk rizikóssá tették a száguldást" - mondta Korda, aki húsz másodperccel vezet Fazekas Károly előtt („A mi erős autónknak éppen feküdtek ezek a pályák, mert ez átmegy mindenen" - így Fazekas), és 33 másodperccel Szalay Balázs előtt.

Az Opel-pilóta óvatosan kezdett, ám a második szakaszon egy percet javult (ami szerinte arra utal, hogy túlságosan is visszafogott volt az elsőn), ám nincs elkenődve a harmadik helye miatt, sőt... „Legalább nem mi takarítjuk az utat szombaton" - jegyezte meg Szalay a legutóbbi tapasztalatokra utalva, amikor hátrányt jelentett az első rajtpozíciója.

Ami a tavalyelőtti bajnok Palik Lászlót illeti, szerinte túl nagy volt a tempó ahhoz képest, hogy milyen mélyek voltak a nyomvályúk: „Éles a konkurenciaharc, ami miatt senki sem veszi el a gázt, így viszont ez eléggé veszélyes" – mondta Palik, aki jelenleg a negyedik, de az első négy páros 44 másodpercen belül van, úgyhogy hatalmas küzdelem várható az elkövetkezőkben.

A nap egyik nagy vesztese vitathatatlanul Benik Balázs volt. A háromszoros abszolút ralibajnok autójából az első szakasz harmadik kilométerénél lángok csaptak ki (utóbb kiderült, hogy elégett a hengerfejtömítés), úgyhogy poroltóval kellett megszelídíteni. Sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy nem tudja folytatni a küzdelmet.

A verseny szombaton öt szelektív szakasszal folytatódik.

DERECSKE-KUPA, AZ OB 2. FUTAMA
Abszolút sorrend 2 szelektív szakasz után (ideiglenes sorrend): 1. Korda Erik, Tóth György (Érdi Rally Team, Nissan Pickup9 26:54, 2. Fazekas, Maurer (Art Off Road SE, BMW X5) 20 másodperc hátrány, 3. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 33 mp h. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik