Kamion: Kiss Norbert megcsinálta! Már háromszoros Európa-bajnok!

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.10.16. 15:43
null
Kiss Norbi a rajt előtti pillanatokban – a leintés után már nem ez az erős koncentráció, hanem meghatottság látszott az arcán (Fotó: Kiss Norbi Média)
Négy „meccslabdája” volt, de már az elsőt értékesítette: Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság misanói záró hétvégéjének első versenyén megszerezte pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét.

 

You can read the story in English here!

A Révész Racing magyar pilótája győzelemmel szeretett volna ünnepelni, és erre meg is volt minden esélye, hiszen az időmérő edzésen kiharcolta az első rajtkockából való indulás jogát. Más kérdés, hogy legfőbb ellenfele, Sascha Lenz nem adta könnyen a bőrét: az első körben megelőzte Kisst, és onnantól kezdve parázs csatát vívtak ők ketten.

Kissnek végül sikerült megelőznie – utóbb azonban kiderült, hogy sárga zászlós jelzésnél (amit nem látott), ezért öt másodperces büntetést kapott. Ezáltal a futamon második lett, ám mivel 46 pontos vezetés birtokában érkezett meg Misanóba, a bajnoki címet így is bezsebelte. A leintés után meghatódva, könnyes szemmel nyilatkozott:

„Nehéz szavakat találni, de nagyszerű érzés, hogy bár kellett rá néhány évet várni, összejött a harmadik bajnoki cím. Nagy-nagy köszönettel tartozom a Révész Racingnek, és személy szerint Révész Bálintnak is, aki a tavalyi nehéz helyzet, a világjárvány miatt sem hagyott fel a csapatépítéssel, aminek most meglett az eredménye, hiszen az egyéni és a csapat Európa-bajnoki cím is a miénk – erre új csapatként nagyon büszkék lehetünk! Nagyon boldog vagyok!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik