Kamion Eb: Meglehet a negyedik! – Kiss Norbert

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.09.23. 16:20
null
Kiss Norbert (Fotó: Meder István)
Kiss Norbert már a hétvégén, egy futammal a kamion Európa-bajnokság vége előtt megszerezheti negyedik Európa-bajnoki címét. A sportág legjobbjai ezúttal a legendás Le Mans-i aszfaltcsíkon mérik össze gyorsaságukat.

 

– Milyen a hangulat Le Mans-ban?
– Eddig nincs okunk panaszra, egy kicsit ugyan hűvös van, de ez normális, hiszen vége a nyárnak. A bajnokságnak még nincs, azonban dolgozunk rajta, hogy annak a végére is pontot tegyünk – mosolygott Kiss Norbert, aki a kamion Európa-bajnokság utolsó előtti hétvégéjére készül Franciaországban.

– Kedveli ezt a pályát?
– Nagyon! Jó kis széles, lendületes pálya, nincsenek magas kerékvetők, és a kanyarok is élvezetesek. Arról nem beszélve, hogy autósport-történeti szempontból is legendás helyszín: ennek a célegyenesnek, ezeknek a lelátóknak különleges hangulatuk van, ugyanazon a dobogón állunk, amelyen a legendás 24 órás verseny győztesei is. Elég jó érzés szokott lenni.

– A csapat nyugodt?
– Persze, harmadik éve dolgozunk együtt a Révész Racinggel, mindenki tudja a dolgát – a fiúk lelkesek és velem együtt izgatottan várják a hétvégét.

– ...amelyen egy hétvégével a sorozat vége előtt megszerezheti a negyedik Európa-bajnoki címét. Gondol rá?
– Nem. Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másik versenyre, de nem is hiszem, hogy szükség van bármiféle változtatásra, hiszen eddig remekül működött, amit csináltunk. Persze nem tagadom, nagyon jó érzés, hogy már most nyerhetünk, hiszen ez azt mutatja, hogy jól alakult a szezon. Pontosabban jól alakítottuk. Emlékezetes, a Hungaroringen volt az a törés, amiből lehetett volna nagyobb baj, ám nem lett, mert a csapat profin dolgozott, és másnapra újjáépítette a kamiont, amivel nyerni is tudtunk. Ezt nem sokan tudták volna utánunk csinálni. Ugyanakkor ezen kívül nem voltak nagyobb problémák, egy kivétellel az időmérő edzéseken mi voltunk a leggyorsabbak és két kivétellel megnyertük a főfutamokat. Ennek köszönhető ez a nagy pontelőny, és az, hogy vasárnapra akár negyedszer is bajnokok lehetünk.

– Mi kell ehhez?
– Először is meg kell nyernünk az időmérő edzéseket, aztán a maximumot kihozni a versenyekből. Ha hatvanpontos előny fölött vagyunk vasárnap este, akkor megvan a negyedik cím, ha nem, akkor Jaramában zárhatjuk le a küzdelmet.

– Volt már ennyire nyugodt szezonhajrája?
– Kétezer-tizenötben, amikor a második címet szereztem, de igazából az elsőt se izgultuk túl, pedig az szoros volt.

– Izgulós fajta?
– Abszolút nem. Egyébként meg ha valaki a tizenegyedik évét tölti egy bajnokságban, már nem izgul. Nincs is rá szükség és nem is hasznos semmilyen szempontból.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG
Az állás 6 forduló (24 futam) után:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 303 pont, 2. Hahn (német, Iveco) 235, 3. Lenz (német, MAN) 223

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik