Kamion Eb: Kiss Norbert újabb futamgyőzelme

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 19:35
null
Kiss Norbert jól kezdte az idényt (Fotó: M. I., archív)
Két futamgyőzelemmel és egy dobogós hellyel zárta a kamion Európa-bajnokság idénynyitó, misanói futamát Kiss Norbert, aki 11 ponttal vezet az összetettben.

 

A leggyorsabb volt Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság misanói viadalán: mindkét időmérő edzésen győzött, és a pole pozícióból indulva szerzett két futamgyőzelmet. Ehhez hozzátett még szombaton egy dobogós helyet, ami vasárnap csak azért nem sikerült, mert a fordított rajtrácsos viadalon a rajt után hátulról beleszálltak.

„Egészen a negyedik versenyig minden jól ment, megnyertük az időmérőt és viszonylag simán a harmadik futamot is, ám a fordított rajtrácsos versenyen nekem jött valaki hátulról, és jobb hátsó defektet kaptam – mondta Kiss Norbert. – Hétvégi legnagyobb ellenfelem Jochen Hahn harmadik lett, én azonban csak nyolcadik, ezzel veszítettem néhány pontot az előnyömből. Összességében azonban elégedettek lehetünk, hiszen a leggyorsabbak voltunk a hétvégén és tizenegy ponttal vezetjük a bajnokságot. Az autó jól működött, a fejlesztések jó irányba vittek minket, és a beállításokkal is folyamatosan gyorsulni tudtunk.”

Ez jó hír nem csupán Kissnek, hanem a magyar drukkereknek is, főleg azért, mert a sorozat következő viadalát a Hungaroringen tartják június 11-12-én, ahová a nézőtérre ingyenes a belépés.

GYORSASÁGI KAMION EB, 1. FORDULÓ, MISANO
3. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 24:53.819, 2. Hahn (német, Iveco) 4.663 másodperc hátrány, 3. Lenz (német, MAN) 9.697 mp h. 4. verseny: 1. Sascha Lenz 25:06.440, 2. Albacete (spanyol, MAN) 7.536 mp h., 3. Hahn 9.445 mp h., ...8. Kiss Norbert 31.227 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik