Kamion Eb: Kiss Norbert furcsa napot zárt a Nürburgringen

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 18:07
null
Kiss Norbert tovább növelte az előnyét (Fotó: Kiss Norbi Média)
„Füstölésért” elvették a két legjobb időmérős idejét, Kiss Norbert azonban így is begyűjtött egy negyedik és egy második helyet a kamion Európa-bajnokság nürburgringi második napján, és toronymagasan vezet az összetettben.

NEM TARTJA FAIRNEK az időmérő edzésen történteket Kiss Norbert, aki elmondta, a motorvezérlő komputer minden MAN-kamionban ugyanaz, hozzá se tudnak nyúlni, és azért iktattak be plusz hűtést a kamion elejére, hogy minél kevésbé füstöljön a versenygép.

De haladjunk sorban.

Az időmérő edzésen Kiss a szombati naphoz hasonlóan megszerezte a legjobb köridőt, azt az ominózus, túlzottnak ítélt füstölésért elvették, úgyhogy futott még egy legjobbat, de azt is elvették, így a tizedik helyről várhatta a hétvége harmadik versenyének rajtját.

„Biztos, hogy nem füstölünk jobban, mint a többiek, csak az ellenfelek nem tudnak velünk mit kezdeni, ez volt az egyetlen eszközük. Nem nekünk kellene elnézést kérni azért, mert jó munkát végzünk, hiszen mindenki előtt ott a lehetőség a fejlődésre” – mondta felháborodottan Kiss.

Az első verseny nem volt könnyű számára, hiszen a mezőny legerősebb versenyzőin kellett átverekednie magát, mégis sikerült felzárkóznia a negyedik helyre. „Nyilván nem vagyok elégedett, a tempónk alapján jobb helyezést kellett volna elérni, de mindegy, ez most így alakult – folytatta Kiss. – Egyébként nem alakult rosszul a verseny, elég hamar sikerült mindenkit megelőzni, csak Adam Lacko tartott fel viszonylag sokáig – szinte megálltunk a kanyarokban, csak hogy blokkolni tudjon, ami miatt sok időt veszítettem. Próbáltam mindent megtenni, ez most ennyire volt elég.”

A fordított rajtrácsos futamon is jól sikerült a rajtja, igaz, nem sokkal utána Antonio Albacete kívülről megelőzte, mert Kissnek nem volt hova mennie. Ám ahogy teltek a körök, Kiss folyamatosan fűzte át magát a mezőnyön: megint Adam Lackót tudta a legnehezebben megelőzni, de így is felzárkózott a második helyre, szóval azért a pezsgőzés ezen a napon sem maradt el.

„Minimalizáltuk a veszteséget, de nyilván nem vagyok felhőtlenül boldog, mert továbbra is úgy gondolom, nem volt szép, ami történt – mondta Kiss a verseny után. – A tizennyolc autóból minket vettek ki, ráadásul a lehető legrosszabb pillanatban, és tönkretették vele a napunkat. A hétvége ezzel együtt jól sikerült: sok pontot szereztünk a bajnokságban, és a vasárnapi nap ellenére negyvennyolc pontra nőtt az előnyünk. A bajnokság felénél ez szerintem nem rossz.”

A kérdésre, mit tehetnek annak érdekében, hogy a vasárnapi eset még egyszer ne fordulhasson elő, Kiss azt mondta, bízik benne, hogy a nyári szünetben hazánkba tudnak utazni az MAN mérnökei, ugyanis ők segíthetnek abban, hogy még ennyi füst se jöjjön ki a kamionból.

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 4. FORDULÓ, NÜRBURGRING
3. verseny:
1. Jochen Hahn (német, Iveco) 23:12.851, 2. Lenz (német, MAN) 2.567 másodperc hátrány, 3. Albacete (spanyol, MAN) 3.510 mp h., 4. Kiss Norbert (magyar, MAN) 9.010 mp h. 4. verseny: 1. Jamie Anderson (brit, MAN) 23:24.194, 2. Kiss 2.218 mp h., 3. Halm (német, Iveco) 7.982 mp h.
Az Eb állása 16 futam után:
1. Kiss Norbert 206 pont, 2. Hahn 158, 3. Lenz 152

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik