Kamion Eb: Kiss Norbert nem adta alább a győzelemnél!

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 23:05
null
Újabb győzelem (Fotó: Kiss Norbi Média)
Bajnoki cím ide, tét nélküli hétvége oda, az immár négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert az idényzáró jaramai versenyhétvégét sem veszi félvállról – szombaton előbb megnyerte az időmérő edzést, majd az idei koreográfiáját követve az első versenyt is.

 

A versenyzéssel nem ismer tréfát Kiss Norbert – ha odaáll a rajthoz, megpróbál nyerni. És általában sikerülni is szokott neki. Legalábbis nem lehet mással magyarázni, hogy miután a múlt hétvégén negyedszer is Európa-bajnokká avatták Le Mans-ban, ugyanolyan lendülettel készült fel az idényzáróra, mintha ezen a versenyhétvégén múlna minden.

Délelőtt kiharcolta a pole pozícióból való indulás jogát (utóbb megjegyezte, ez nagyon fontos volt, mert a jaramai versenypályán a belső ívről indulni kulcskérdés), és az első helyről várta a gördülő rajtot.

„Jól sikerült a rajt, Jochennel (Hahn) körülbelül egyformán reagáltunk a lámpa szabad jelzésére, egymás mellett haladtunk, úgyhogy nagyon kellett figyelnem, hogy elsőként tudjak elfordulni – nyilatkozta Kiss Norbert. – Ez sikerült is, az első féktáv az enyém volt, és utána elkezdtem szépen kiépíteni az előnyt. A gumikopásunk is jobb volt, mint a többieké, úgyhogy sikerült egérutat szereznem és megnyerni a futamot. Büszke vagyok a csapatra, mert ugyanolyan keményen készültünk fel a versenyre, és ugyanúgy készítettük fel a kamiont is, mintha nem nyertük volna meg a múlt hétvégén a bajnokságot. Odatettük magunkat megint...”

Ez azért is volt különösen fontos Kiss Norbertnek, mert a csapatot ezúttal elkísérte a versenyre a Révész Racing tulajdonosa, Révész Bálint is, aki így győzelemnek tapsolhatott Jaramában.

„Megnyertük, nem vettük félvállról, köszönöm a csapat minden tagjának az egész éves munkát, ez megint egy szuper győzelem volt...” – tette hozzá Kiss.

A fordított rajtrácsos viadalt André Kursim nyerte meg (aki így a szezon tizedik futamgyőztesévé avanzsált), miközben Kiss Norbertnek ezúttal be kellett érnie az ötödik hellyel. A magyar versenyző ezúttal is elképesztő tempót diktált: remek előzéseket mutatott be, és még az utolsó kanyarokban is támadta Sascha Lenzt a negyedik pozícióért, és az azért járó pontokért.

Erre mondják: vérbeli versenyző! Ha valaki eddig nem tudta volna...

GYORSASÁGI KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 8. FORDULÓ, JARAMA
1. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 24:06.225, 2. J. Hahn (német, Iveco) 4.552 másodperc hátrány, 3. Albacete (spanyol, MAN) 4.974 mp h. 2. verseny: 1. André Kursim (német, Iveco) 24:17.608, 2. Calvet (francia, Freightliner) 0.353 mp h., 3. Lacko (cseh, Freightliner) 0.551 mp h., ...5. Kiss Norbert 2.060 mp h.

Az Európa-bajnokság állása: 1. Kiss Norbert 385 pont – már Európa-bajnok, 2. J. Hahn 289, 3. Lenz 275
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik