Kamion Eb: Kiss Norbert két sikerrel tovább növelte előnyét

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 18:00
null
Kiss Norbert két sikerrel tovább növelte az előnyét (Fotó: Márti Bóta Photography)
A négy futamból hármat megnyert, és 32 pontra növelte az előnyét az összetettben Kiss Norbert a Slovakiaringen megtartott kamion Európa-bajnoki futamon.

 

SZÁZSZÁZALÉKOS NAPOT teljesített Kiss Norbert vasárnap: megnyerte az időmérő edzést, a pole-ból indulva a harmadik versenyt, majd pedig a nyolcadik helyről indulva a fordított rajtrácsos futamon is győzedelmeskedett. Elképesztő!

Egy kamion versenynap sohasem sima, de tény, hogy ez a magabiztosabb versenyeink egyike volt, kontroll alatt tartottuk a pályán történteket – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert. – Igazából minden a tervek szerint alakult: jól sikerültek a körök a Q1-ben és a superpole-ban, de ezen a pályán be is kell találni az első körben, mert annyira eszi a gumikat, hogy utóbb már képtelenség javítani. Eszerint tettem a dolgomat. Az egymás mellett rajtolásban benne van a rizikó, az első és a második kanyarban kicsit mentünk is egymás mellett Sascha Lenz-cel, nem kockáztattam, de sikerült megelőznöm és aztán megőrizni az előnyt.”

A fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről induló Kissnek volt egy kis szerencséje is (ez is kell az autósportban a sikerhez), mivel hárman is kimentek a kavicságyba a rajt után, így kevesebbet kellett előzni. De amit kellett, azt Kiss megtette: szépen jött előre, kihasználta az ellenfelek hibáit, és megnyerte a hétvége utolsó futamát is.

Jól működött a kamion, a csapat elképesztő munkát végzett, és a megszerezhető hatvan pontból ötvenkilencet begyűjtöttünk, ami azért nem rossz – mosolygott a Révész Racing pilótája. – Az előnyünket az összetettben harminckét pontra növeltük, ami három versenyhétvége után egész jó, úgyhogy nyugodtan mondhatom: jó úton járunk.”

Ennél jobb és optimistább végszóra aligha van szükség.

GYORSASÁGI KAMION EB, 3. FORDULÓ, SLOVAKIARING

3. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 21:53.386, 2. Lenz (német, MAN) 5.414 másodperc hátrány, 3. Hahn (német, Iveco) 12.948 mp h. 4. verseny: 1. Kiss Norbert 22:09.456, 2. Lenz 1.487 mp h., 3. Kursim (német, Iveco) 7.518 mp h.

Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 160 pont, 2. Lenz 128, 3. Hahn 115

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik