Kamion Eb: Kiss idei tizenegyedik győzelmét aratta

Vágólapra másolva!
2022.09.04. 18:59
null
Fotó: Kiss Norbi Média
Kiss Norbert vasárnap is nyert egy futamot Mostban, és már 60 ponttal vezet a kamion Európa-bajnokság összetett pontversenyében. A háromszoros Európa-bajnok magyar továbbra is elszántan halad célja, vagyis az újabb cím felé.

 

AZ IDEI LEGKISEBB KÜLÖNBSÉGGEL nyerte meg Kiss Norbert a vasárnapi időmérő edzést Mostban: a superpole-ban hiba csúszott a magyar versenyző első körébe, amit így nem érte meg befejezni. Mindössze két perc volt hátra a tréningből, amikor Kiss kigurult a pályára, hogy megfussa első és egyetlen körét. Remek időeredményt ért el, de Sascha Lenz, aki mögötte érkezett, az első szektorban gyorsabb volt nála, és mindent beleadott, ám 89 ezredmásodperccel (!) így is lemaradt az első rajtkockáról. Ez volt az idény eddigi legszorosabb pole-csatája.

Kiss indulhatott tehát az élről, és mondhatnánk, hogy ettől kezdve minden az idén megszokott, és a magyar által jól megkomponált forgatókönyv szerint zajlott, de nem így történt. Lenz ugyanis megpróbált nyomást gyakorolni rá, és néhány kanyaron keresztül sikerült is: fej-fej mellett haladt a két versenyző, de szó szerint. A sikán előtt Kissnek sikerült lépéselőnybe kerülnie, de utóbb ez már nem számított, mert Steffen Faas és Steffi Halm ütközése miatt piros zászlóval leintették a versenyt. Az új rajtnál Kiss jobban felkészült a támadásokra, és az elejétől kezdve maga mögött tartva az ellenfeleket végül öt és fél másodperccel nyert.

„Az első rajt necces volt, de a második már jobban sikerült, jól ki tudtam használni a tempókülönbséget – mondta Kiss. – Az egyetlen izgalom az volt, hogy Albacete kiesett, füstölt a kamionja, oltották is talán, úgyhogy mellette minden körben lassítottunk, s közben próbáltam nézni a tükörben, hogy ne közelítsenek meg vészesen a többiek. Büszke vagyok erre a győzelemre, mert ez itt a nagy riválisok tesztpályája, úgyhogy, ha itt is ilyen gyorsak tudunk lenni, és le tudjuk győzni őket szombaton és vasárnap is, akkor a csapat valamit nagyon jól csinál, és ezt nem tudom elégszer megköszönni.”

A hétvége utolsó versenyén, a fordított rajtrácsos futamon nem jött ki jól a lépés Kissnek, mert kiszorították a kavicságyba, így meg kellett elégednie a hetedik hellyel. Szomorkodásra azonban nincs oka (és ideje sem), hiszen 60 pont előnnyel vezet Jochen Hahn előtt az összetettben a hétvégi zolderi futam előtt.

GYORSASÁGI KAMION EB, 5. FORDULÓ, MOST
3. verseny:
1. Kiss Nobert (magyar, MAN) 22:34.829, 2. Lenz (német, MAN) 5.518 másodperc hátrány, 3. J. Hahn (német, Iveco) 7.477 mp h. 4. verseny: 1. Jamie Anderson (brit, MAN) 22:51.806, 2. Lacko (cseh, Freightliner) 4.972 mp h., 3. L. Hahn (német, Iveco) 7.237 mp h.
Az Eb állása:
1. Kiss Nobert 257 pont, 2. J. Hahn 197, 3. Lenz 184

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik