Kamion Eb: árvíz miatt marad el a hétvége a Nürburgringen – hivatalos

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 16:01
null
Kiss Norbert és a többi versenyző nem vehet részt a kamion Eb soron következő hétvégéjén (Fotó: fiaetrc.com)
A hatalmas esőzések és az ebből fakadó áradások miatt nem tudják megrendezni a kamion Európa-bajnokság (ETRC) soron következő versenyhétvégéjét a Nürburgringen – jelentette be a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hivatalos honlapján.

Igazi versenydömping várt volna a kamion Eb mezőnyére Németországban, ám az időjárás keresztülhúzta a szervezők számításait. A versenyzők, köztük Kiss Norbert összesen hat futamon csaptak volna össze, ám nem sokkal a versenyhétvége előtt az FIA kénytelen volt törölni a teljes fordulót.

„A rendkívüli körülmények miatt lehetetlenné vált megtartani a kamionversenyeket ezen a hétvégén – jelentette be Rolf Werner, az ETRC promotálásáért felelős vállalat vezérigazgatója. – Gondolatban azokkal vagyunk, akiket súlyosan érintettek az árvizek. A tűzoltók és a mentést végző személyek hihetetlen munkát végeznek ebben a nagyon nehéz helyzetben.”

Rajna-vidék-Pfalz tartományában szükségállapotot hirdettek ki a kaotikus időjárás miatt. A Nürburgring technikai személyzete is részt vesz az ott élők mentésében és ellátásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik