Grosjean maga kezdte meg a tűzoltást (Forrás: youtube.com)

A szombati első futamon a McLaren svéd versenyzőjének, Felix Rosenqvist csúnya balesete borzolta a kedélyeket: a 29 éves pilóta egy gyors kanyarban vágódott a gumifalba, és szenvedett a becsapódás következtében óriási lassulást. Az első gyanú szerint beragadt a gázpedálja, ám ezt később csapata cáfolta. Az orvosi vizsgálatokra kórházba szállított Rosenqvistet megfigyelésre bent tartották éjszakára, ezért a vasárnapi futamon nem vehetett részt, de már elhagyhatta a kórházat.

Vasárnap aztán újabb eset miatt figyelt fel a versenyre a nagyvilág. A tavalyi Formula–1-es Bahreini Nagydíjon elszenvedett balesetében súlyos égési sérüléseket szenvedő Romain Grosjean versenyautójának a fékje kapott lángra a második futam vége előtt 11 körrel. Miután a francia az autójából kimászott és nem talált segítőket, némi „travoltázás” után szerzett egy poroltót és maga kezdte meg a lángok oltását, míg végül a megérkező beavatkozók átvették tőle a feladatot.

Az eset mellett Grosjean sem ment el szó nélkül, viccel ütötte el a történteket: „Itt a detroiti tűzoltóság!” – posztolta Instagram oldalán. Több sem kellett a francia tűzoltóságnak, amely hivatalos Twitter-csatornáján jelezte, szívesen fogadják a francia versenyzőt, ha önkéntes tűzoltóként szeretne dolgozni a jövőben.

„Minden szükséges képességed megvan a feladathoz, ráadásul még tűzálló is vagy!” – írták a francia lánglovagok.