Gyorsasági kamion: Marco Rossi kipróbálta Kiss Norbert kamionját – képgaléria

Vágólapra másolva!
2021.05.14. 17:03
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya cseppet sem izgult az 1150 lóerős versenykamion utasülésében, a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnél ugyanis jó kezekben volt a kormány a Hungaroringen.
Marco Rossi (balra) Kiss Norbert kamionjában (Fotók: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Marco Rossi (balra) Kiss Norbert kamionjában (Fotók: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Kiss Norbert elvitte egy körre Marco Rossit. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző egy korábbi ígéretének tett eleget, a labdarúgó válogatottunk szövetségi kapitánya pedig köztudottan a sebesség rabja, úgyhogy nem kellett neki kétszer mondani: üljön be az 1150 lóerős, öt tonnás MAN-be, amelyet június 12-13-án a Hungaroringen láthat a magyar közönség a kontinensbajnokság első hétvégéjén.

„Ez volt az első tapasztalatom egy versenykamionnal, és mondhatom, nagyon élveztem ezt a néhány kört – mosolygott Marco Rossi, aki szinte hazajár a Hungaroringre, hiszen korábban ült már itt kétüléses F1-es autóban is. – A kamion teljesen más, mint a többi jármű, hatalmas termete ellenére nagyon gyors, és egészen elképesztő, ahogy átmegy a rázóköveken, meg amilyen féktávja van. Egyetlen pillanatra sem izgultam, vagy féltem azonban, hiszen látszott, Norbi végig kontroll alatt tartja az eseményeket.”

Rossi utóbb elárulta, ő maga a sportautókat kedveli a legjobban, az édesapja álma is egy Lamborghini vagy Ferrari volt, ahogyan az övé is, de most már nem hiszi, hogy ez az álom valóra válik, ugyanis amikor az ember családot alapít, gyerekei születnek, már mások a prioritások. („Ha húsz-harminc évvel fiatalabb lennék, talán vennék egyet” – tette hozzá csibészes mosollyal.)

Azt is elárulta, a magyar válogatott játékosai közül is sokan szeretik a gyors autókat, de mindig óvatosságra inti őket. Úgy gondolja, itt, a Hungaroringen, biztonságos körülmények között nyugodtan lehet száguldozni, de a közúton nem érdemes. Egyébként is: „A futballistáknak a pályán kell gyorsnak, nagyon gyorsnak lenniük!”

Kiss Norbert elsősorban tesztelni érkezett a mogyoródi pályára, de nyilván futballkedvelőként neki is nagy élmény volt, hogy megautóztathatta a szövetségi kapitányt.

„Az esőben óvatos voltam, de azért próbáltam átadni a kamionversenyzés élményét az utasomnak, remélem, sikerült – mondta Kiss. – Hiába töltöttem sok évet a kamionversenyzésben, néha még engem is meglep, milyen későn lehet fékezni, hogy lehet kigyorsítani ezekkel a nagy autókkal. Nagy élmény számomra, hogy Marco Rossi beült mellém, hiszen nem tudok olyan magyart mondani, aki ne követné a válogatott szereplését – én is nagyon szurkolok a fiúknak!”

Érdekesség, hogy Kiss ugyanazon a hétvégén méreti meg magát a hazai közönsége előtt a Hungaroringen, amely hétvégén hazánkban elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik