Gyorsasági kamion: Kiss Norbert nyert a Hungaroringen!

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 13:57
null
Kiss Norbert nyerte az első vasárnapi futamot (Fotó: Meder István)
A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi első versenyen a Hungaroringen.

Kiss Norbert a pole pozícióból indulva remekül kapta el a rajtot a kamion Európa-bajnokság hungaroringi 3. futamán, és attól kezdve, hogy elsőként fordult az első kanyarba, vissza se nézett – rajt-cél győzelmet aratott. Ez az, amiért idejött, és ez az, amiért a nézők is idejöttek, hogy a magyar pályán a kétszeres Európa-bajnok magyart ünnepeljék.

„A rajt mindig necces, mert egymás mellett indulunk, és nagyon oda kell tenni magunkat, egy milliméternyi hiba sem fér bele – mondta Kiss Norbert a futam után. – Kicsit megnyugodtam, amikor elsőként fordultam az első kanyarba, onnantól kezdve pedig már csak tettem a dolgomat, figyeltem, hogy ne fékezzem el magam, ne csússzak bele gyorshajtásba, ne hibázzak. Fenomenális érzés volt a célban kiszállni: hallottam, mennyire örülnek a nézők, egyszerűen imádom őket!”

A vasárnapi második versenyfutam 14.40 órakor rajtol – Kiss Norbert a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről várhatja a lámpa szabad jelzését. Azt mondta, neki a legfontosabb a pontverseny szempontjából, hogy Sascha Lenzet megelőzze, és ha minden jól megy, ezt már rögtön a rajt után megteheti.

GYORSASÁGI KAMION EB, HUNGARORING
3. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 25:38.699, 2. Lenz (német, MAN) 8.097 mp h., 3. Lacko (cseh, Freightliner) 12.830 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik