Gokart: Hideg Ádám második lett az FIA-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 11:57
null
Hideg Ádám (Fotó: Hideg Team)
A magyar gokartsport legnagyobb sikerét érte el Hideg Ádám a sarnói FIA gokart-világbajnokság OKJ (OK Junior) kategóriájában, hatalmas küzdelemben szerezte meg a második helyet. A HUMDA Academy 14 éves versenyzője ezzel az első magyar lett, aki FIA gokart-világbajnokságon dobogóra állhatott.

 

A Sodikart gyári versenyzője a 109 fős OKJ mezőnyben az ötödik helyen jutott döntőbe. Itt parádés rajttal már az első körben a második helyre jött fel, majd körökön keresztül vezette a világbajnokság döntőjét. Parázs küzdelem alakult ki a 17 körös döntőben, amely során Hideg az ötödik helyig esett vissza, aztán újra felküzdötte magát a másodikra.

Nemcsak a magyar gokartsport számára volt ez a legjobb eredmény, hanem a Sodikartnak is ez volt az első világbajnoki dobogója OKJ kategóriában.

„Nagyon jó futam volt, rengetegen gratuláltak, de még most sem tudom felfogni, hogy mi történt velem – mondta az újdonsült világbajnoki második helyezett, Hideg Ádám. – Szerencsésen rajtoltam, így már az 1-es kanyarban második voltam. Kemény csata volt az élen, egy pillanatra elvesztettem a második helyet, de aztán kettőt is előztem és körökön keresztül vezettem a vb-döntőt. Arra emlékszem, hogy hátranéztem és azt láttam, hogy az egész vb-mezőny mögöttem jön. Ilyen helyzetben egyet tehetsz, mész előre, ahogyan csak tudsz, és nem veszítesz időt a védekezéssel. Én is ezt tettem, de aztán többen is megelőztek, és visszaestem az ötödik helyre. Szorosan rajtuk maradtam és két versenyzőnek is sikerült aláfordulnom, majd megelőztem a másodikat is. Szerettem volna utolérni az elsőt és visszavenni a pozíciómat, de erre már nem volt elég kör, így második lettem. Nagyon örülök a világbajnoki második helyezésnek, óriási eredmény ez számomra. A szerelőm, Francesco egy olyan vagány srác, amilyennel még nem nagyon találkoztam, de még ő is elsírta magát. A Sodikartnál is nagyon örültek, ez volt a gyár első dobogója OKJ-ben.“

Hideg Ádám, OKJ-eredménye
FIA gokart világbajnokság, Sarno (Olaszország), 2022. szeptember 16–18.
Résztvevők: 109
Időmérő csoport: 3.
Időmérő: 12.
CD előfutam: 2.
DE előfutam: 2.
DF előfutam: 3.
AD előfutam: 5.
DG előfutam: 4.
BD előfutam: 3.
Előfutamok összesített: 7.
Szuperfutam A: 7.
Döntő: 2.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik