Formula E: Mercedes-elsőség a londoni második időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 12:02
Stoffel Vandoorne (Mercedes) szerezte meg a pole pozíciót a Formula E londoni versenyhétvégéjének második időmérőjén. A második Oliver Rowland (Nissan e.dams), míg a harmadik Alex Lynn (Mahindra) lett.

A hazai pályán szombaton a második rajkockából indulva győzedelmeskedő Jake Dennis vasárnap is jó formában kezdett, hiszen a második legjobb időt sikerült elérnie a száraz pályán lezajló szabadedzésen. Elé az Audi Sport brazilja, Lucas di Grassi férkőzött be, míg a harmadik helyen a Nissan e.dams britje, Oliver Rowland zárt. Jake Dennis vasárnap is jó formában kezdett, hiszen a második legjobb időt sikerült elérnie a száraz pályán lezajló szabadedzésen. Elé az Audi Sport brazilja, Lucas di Grassi férkőzött be, míg a harmadik helyen a Nissan e.dams britje, Oliver Rowland zárt.

A negyedik a mercedeses Nyck de Vries lesz, míg az ötödik pozícióval az egyéni összetettet egy ponttal vezető Sam Bird hangolódott a londoni versenyhétvége második időmérőjére.

A Super pole-ról döntő szakaszba végül Alex Lynn, Mitch Evans, Stoffel Vandoorne, Rowland, Maximilian Günther és De Vries jutott be, míg a vb-éllovas Bird a 21. rajtkockát sajátította ki. Elsőként a Mercedes hollandja hajtott pályára, és futott1:20.353-as kört. Utána Günther érkezett, a BMW Andretti német pilótája azonban nem tudott jobb kört összetenni, 45 ezreddel maradt el De Vries idejétől.

Nem úgy, mint a harmadikként próbálkozó Rowland, aki 1:20.222-es körrel átvette a vezetést a Nissan e.dams volánja mögött. Sokáig azonban nem örülhetett a hazai pályán versenyző pilóta, hiszen a negyedikként futó Vandoorne 41 ezreddel nála is jobb időt futott, így az új etalont az 1:20.181-es kör jelentette.

Ötödikként Evans hagyta el a garázst, az új-zélandi viszont majd' két tizeddel elmaradt a mercedesestől, és mivel az utolsóként nekirugaszkodó Lynn sem tudott javítani a belga e idején, így Vandoorne szerezte meg az első rajthelyet.

Mellőle Rowland startolhat majd, a második sorból Lynn és a másik mercedeses De Vries, míg a harmadikból Evans és Günther vághat neki a 15 órakor induló versenynek.

FORMULA E
LONDON, 2. IDŐMÉRŐ

1. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) 1:20.181
2. Oliver Rowland (brit, Nissan e.dams) 1:20.222
3. Alex Lynn (brit, Mahindra)1:20.248
4. Nyck de Vries (holland, Mercedes) 1.20.353
5. Mich Evans (új-zélandi, Jaguar) 1:20.376
6. Maximilian Günther (német, BMW Andretti) 1.20.398

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik