Formula–E: Mahindra-rajtelsőség a londoni első futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 13:19
null
Alex Lynn rajtolhat a pole pozícióból a londoni első futamon (Fotó: Twitter)
Alex Lynn szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E londoni versenyhétvégéjének első időmérőjén. A Mahindra versenyzője mellől Jake Dennis (BMW Andretti), a harmadik helyről Sébastien Buemi (Nissan) vághat neki az első versenynek.

 

Jean-Éric Vergne révén a DS Techeetah nyitott az élen a londoni versenyhétvége első szabadedzésén még pénteken, ám szombaton megérkezett az eső, így a második tréninget igen nehéz körülmények között teljesíthette a mezőny. Stoffel Vandoorne kissé össze is törte a Mercedesét, így az is kétségessé vált, hogy részt tud-e venni a délutáni időmérőn.

A kvalifikáció előtti gyakorláson egyébként Maximilian Günther bizonyult a leggyorsabbnak, a BMW Andretti versenyzőjét Jake Dennis és André Lotterer követte a listán. A vb-éllovas Sam Bird a 12. helyen végzett a második szabadedzésen.

Az időmérőn egyébként nem szólt közbe az időjárás (és a mezőny is teljes volt), így a versenyzők ideális körülmények között küzdhettek meg a legjobb rajtpozíciókért. A harmadik csoportban induló Günther számára azonban idő előtt véget ért a csata, miután a falnak csapta az autóját a 16-os kanyarban – emiatt egyébként egy időre félbe is kellett szakítani a kvalifikációt.

 

A Super pole-ról döntő utolsó szakaszba végül Norman Nato, Sérgio Sette Camara, Sébastien Buemi, Jake Dennis, Alex Lynn és André Lotterer jutott be. Elsőként Nato teljesítette a gyors körét, de az utána következő Sette Camara és Buemi is felül tudta múlni az 1:23.912-es idejét. Negyedikként Dennis hajtott a pályára, majd át is vette a vezetést.

Ugyanígy történt az utána próbálkozó Lynn esetében is, ráadásul mivel Lotterer – aki az utolsóként teljesítette a maga gyors körét – ideje csak az ötödik helyre volt elég, Lynné lett a pole pozíció a londoni első futamra. A Mahindra versenyzője mellől Dennis, a másik rajtsorból Buemi és Sette Camara vághat neki a versenynek.

Folytatás 15.30-kor az első futammal!

FORMULA–E
LONDON, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Alex Lynn (brit, Mahindra) 1:23.245
2. Jake Dennis (brit, BMW Andretti) +0.299
3. Sébastien Buemi (svájci, Nissan) +0.382
4. Sérgio Sette Camara (brazil, Dragon Penske) +0.513
5. André Lotterer (német, Porsche) +0.618

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik